Hořící drát přehled
Jeffery Deaver
Případy Lincolna Rhyma série
Je to zbraň neviditelná a současně všudepřítomná, bez níž by moderní společnost nemohla existovat: elektrická rozvodná síť. Vrah využívá obrovských a přesně mířených obloukových výbojů s tak vysokým napětím a teplotou, že se při ní taví ocel a lidé začínají hořet. V jiném případě zase vrah přehodí pár drátků a náhle může být vražedným nástrojem vana, počítačová klávesnice nebo obyčejná stolní lampa... První strašlivý útok, při němž se autobus městské hromadné dopravy proměnil v hromadu roztaveného kovu, považovali oficiální činitelé za teroristický útok. K vyšetřování byl okamžitě přizván Lincoln Rhyme, který i tentokrát vysílá do terénu Amélii Sachsovou a Rona Pulaského. Zatímco se útoky zběsilým tempem šíří po celém městě a na policii začínají docházet vyděračské dopisy, tým kriminalistů bojuje s časem a snaží se na základě minima důkazů dopadnout vraha. Anebo je vrahů víc...? Už tak složitou situaci ještě více komplikuje fakt, že Rhyme zároveň působí jako konzultant při vyšetřování dalšího případu, jehož protagonistou je muž s přezdívkou Hodinář - jeden z mála padouchů, jimž se kdy podařilo z Rhymovy sítě uniknout...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2010 , DominoOriginální název:
The Burning Wire, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořící drát. Přihlašte se a napište ho.
Tohle byla zase kniha, kterou jsem otevřel a nezavřel, dokud jsem nepřečetl poslední stránku :). Lincolm Rhyme je tady na stopě vraha, který je neskutečně brutální a současně inteligentní, takže fakt vůbec nebude lehké ho vypátrat. A když už jsem si myslel, že všechno je jasné jak facka, dojde ke zvratu a já jsem nestačil zírat :). Takže asi tak, pět stars jak vymalovaných a howgh! :)))
Hořící drát je další kniha s vyšetřovatelem Lincolnem Rhymem.
Tentokrát se děj příběhu odehrává v prostředí elektriky, ale také uchovatelných energii. Vrah, který se mstí, za svoji nemoc (údajně způsobenou práci s elektřinou) je velmi zákeřný.
Způsob, jakým vraždí, je opravdu nápaditý. Mimochodem od jisté chvíle mám lehké obavy zmáčknou tlačítko ve výtahu (proč, to si přečtete).
Rozuzlení je opravdu překvapivé a opět si s námi autor parádně hraje.
Tuhle sérii prostě miluju. Čte se to samo a děj čtenáře strhne tak, že musíte pokračovat dokud se nedozvíte, kde je pravda (nebo není??)
Dávám 5/5 protože to bylo opět skvělé.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Připravované knižní novinky (16. - 22. 1.)
15.01.2015
Kniha Hořící drát v seznamech
v Přečtených | 1 404x |
thrillery sérioví vrazi plánovití, inteligentní vrazi elektřina detektivní drsná škola krimi kriminální thrillery
2014 | Sběratel kůží |
1999 | Tanečník |
2016 | Sběratel kostí |
2019 | Hra na nikdy |
2000 | Prázdné křeslo |
Dostal jsem chuť na Jefferyho Deavera, protože tento autor je pro mne zárukou kvality a několikanásobných dějových zvratů a tak padla volba na knihu: Hořící drát, dévátý to díl v sérii. Pachatel v tomto případě zabíjí lidi pomocí elektřiny a cíleně směřovaných elektrických výbojů při velmi vysokém napětí. Hned na začátku zmíním, že jsem neřešil zcela, že v případech, které jsou v knize popsány, jsou některé věci mimo realitu, ale šlo mi o to dostat skvělou zápletku a toho se mi také dostalo. Ze začátku mě kniha až tak moc nezaujala. V polovině knihy už jsme měli běhěm jednoho dne jakouž takous linii, kdo by mohl být pachatelem, ale autor opět překvapil několika zvraty v ději a ten konec, ten byl pro mě přímo luxusní. Hned při prvním útoku na autobus elektrickým výbojem, se policie domnívá, že šlo o teroristický útok a tak je o spolupráci požádán vyšetřovatel Lincoln Rhyme. Ten na místo činu posílá Amélii Sachsovou a Rona Pulaského, aby místo ohledali. Během páru dní dojde k několika útokům a pachatel posílá před těmito útoky vyděračské dopisy. Nicméně dlouhou dobu se neví, kdo by to mohl být, protože na místech činu pachatel nezanechává forenzní stopy. Lincoln Rhyme zároveň pracuje na případu: Hodináře, který mu jako jediný před zatčením utekl, takže na Lincolna Rhyma a jeho tým je vystaven velký tlak. Je to skvělý thriller, kde se po pomalejším rozjezdu dočkáme překvapení ohledně motivu i identifikace pravého pachatele, který je velmi důmyslný. Víc prozrazovat nebudu. Je to prostě skvělý thriller, kde se utkává brilantní mozek Lincolna Rhyma s pachatelem na základě minima důkazů a kniha už se od sté stránky špatně odkládá. Jako obvykle byl pachatel překvapením a ten konec je prostě špičkový. Jasných pět hvězd a doporučení všem thrillerovým fandům. Série s Lincolnem Rhymem mě velmi baví. Nejlepší jsou ty autorovy zvraty. Ne jeden, ale třeba tři čtyři v jedné knize. Prostě napínavé čtení se vším všudy. :-) Budu se těšit zase na příště. :-) Kniha naprosto splnila má očekávání. :-)