Hořké vzpomínání II. Z dopisů a vzpomínek chlapců pétépáků přehled
Jiří Růžička , Augustin Drobílek
Z dopisů a vzpomínek Pétépáků. Věnováno památce všech bývalých příslušnííků PTP klasifikace E, kteří zůstali věrni demokratickým ideálům svého mládí.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořké vzpomínání II. Z dopisů a vzpomínek chlapců pétépáků. Přihlašte se a napište ho.
Kniha o životě Pétépáků v zajateckých táborech.
Dopisy a vzpomínky.
Násilí člověka proti člověku. dělo se i předtím, jen to bylo obrácené. Komunisti byli aktivní před druhou světovou válkou a směřovali do koncentráků či za války byli odbojáři, ale po válce se tyhle ideje změnily v násilí na jiných, a tak se historie zase zopakovala.
Inu vývoj šel jak šel, je možné si jen přečíst co kdo zažil, kdo mu ublížil, a zda se s tím vyrovnal.
Kniha Hořké vzpomínání II. Z dopisů a vzpomínek chlapců pétépáků v seznamech
Shromáždit svědectví lidí, kteří absolvovali vojenskou službu s lopatou v ruce a v podstatě byli zneužíváni jako laciná pracovní síla, je dobrý počin. Diskutabilní se však jeví forma zprostředkování vzpomínek při publikování. Autoři a jejich blízcí si rádi přečtou, co napsali oni a jejich tehdejší spolubojovníci. Ovšem čtenáři mimo tento okruh se záhy může zdát, že čte pořád stejný příběh a náboj sdělení z jednotlivých vzpomínek tak ve výsledném celku trochu ztrácí důraznost. Proto je možná lepší nečíst knihu na jeden zátah, ale po částech.