Horův vzestup přehled

Horův vzestup
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448040/bmid_horuv-vzestup-vJ5-448040.jpg 4 149 149

I po tisících let expanzí a konkvist je lidské Impérium na vrcholu. Císař, který dosáhl svého snu pro lidstvo, předá otěže moci svému vrchnímu veliteli Horovi a zamíří zpátky na Terru. Je ale Horus dost silný, aby ovládl svoje velitele a pokračoval v císařových velkých plánech, nebo dopustí, aby ho moc zkorumpovala?

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris

Horus Rising, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Horův vzestup. Přihlašte se a napište ho.

markus223
17.10.2024 4 z 5

Skvělý úvod do obsáhlé (celkem 54 knih) série Horovi hereze, a to nepočítám sérii Siege of Terra. Kniha je zasazena do vrcholu Velké křížové výpravy, která má lidstvo sjednotit pod jedním praporem Pána Císaře Lidstva. Je to kniha plná naděje na lepší a zářnou budoucnost ve jménu Imperiální pravdy. Objevují se ale první trhliny a pochybnosti o pravdě, kterou Císař káže. Následky budou zničující.

Franc
03.05.2024 3 z 5

Moje první setkání s tímto světem a určitě ne poslední.

Tato kniha je pěkným představitelem toho, co může a chce nabídnout. Neúprosný svět, který nezná ničeho jiného než vítězství či porážku. Pro remízu či smír není prostor ani vůle. Vše se odehrává v duchu Morituri te salutant.

Mimo lítých bitev není čtenář ochuzen ani o trochu těch zákulisních intrik. Všeho je servírováno ve vyváženém a čtenářsky atraktivním poměru.

Je pravdou, že je třeba trochu snahy, zorientovat se ve všech těch jménech, funkcích, frakcích. Leč při troše vůle se to dá. A za trochu se té námahy je čtenář odměně zajímavým čtenářským požitkem, který zaujme, a navnadí na další díly.

Sitth
01.12.2023 4 z 5

Jsem dlouholetý fanda tohoto světa, kdysi jsem hrával nekonečné bitvy s armádami na stolech, po večerech slepoval a barvil. Pak to na 15 přerušila rodina a práce a já jsem po očku neustále pokukoval po těchto knihách. Ale byl jsem trošku v despektu, čekal jsem jen podprůměrné díla, která parazitují na fan světě. I proto, že jsem kdysi četl některé Zabíječe od Kinga a po pár dílech to přesně sklouzlo do bahna podprůměrnosti....
Takže jsem čekal sračku.... A ono, světě div se, mě to velmi mile překvapilo. Možná je to nostalgie, možno to, že se lépe orientuji v universu - je sice pravda, že rotomeč jsem pochopil, ale třeba tyranidé/arachnidé mi trošku vadili a poslední rasu jsem i tak ještě vůbec neidentifikoval - my zařídilo lepší zážitek, ale čtení jsem si užil, naopak jsem ocenil, že tam nebyla jen samá bitva a výstřely s bolterů.
A když čtu v jiných hodnoceních, že to je slabší kniha od Abnetta, tak se těším ještě více na další díly. Akorát jsem je tedy pozdě objednal, balíček nikde a víkend za dveřmi, zavání to nudou!
Takže za mě dávám 5/6, ale chápu, že pro neznalce světa může být hodnocení trochu přehnané....Já jsem byl ale spokojený!

Kniha Horův vzestup v seznamech

hard sci-fi Warhammer sci-fi