Hotel Ritz přehled
Tilar J. Mazzeo
Život, smrt a zrada v nejslavnějším pařížském hotelu na Place Vendôme Hotel, jímž procházely dějiny Evropy. Historie rozmařilé Belle épogue, která s příchodem války zemřela za hřmotu bomb. Pod střechou Ritzu se snoubila odvaha se zradou, jiskřily diamanty, bujely intriky. Churchill, Proust, Picasso, Hemingway, Cocteau, Göring, Coco Chanel, vévoda a vévodkyně z Windsoru, Marlene Dietrichová... Státníci, spisovatelé, dvojití agenti, filmové hvězdy, aristokrati, padouši i hrdinové, ti všichni sepsali paměti tohoto hotelu, příběh o hrdinství i zradě, o drogách a sexu. Proslulá Coco Chanel si zde užívá se svým německým milencem, obávaný Hermann Göring tu polehává v pyžamu... Někdejší paní Simpsonová svému muži Edwardovi, který se kvůli ní vzdal anglického trůnu, veřejně nasazuje parohy... A bouřlivák Ernest Hemingway nakonec Ritz osvobodí... „Románový příběh by nemohl být barvitější a napínavější než skutečná historie statečnosti i zrady, sexuálních skandálů, bujarých večírků a politických intrik, která se odehrála v tomhle hotelu."... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2015 , MetaforaOriginální název:
The Hotel on Place Vendome, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel Ritz. Přihlašte se a napište ho.
Upřímně jsem ráda že jsem knihu dočetla a že ve výsledku byla tak krátká. To byla pro mě tak špatně napsaná kniha. Byly tam momenty, pár stránek.. Kdybych měla být přesná tak třeba jen 15-20 z těch cca 220ti. Které byly čtivé a začetla jsem se. Zbytek byl špatně napsaný, nedalo se začíst. Mrzí mě to. Kdyby to spisovatelka napsala jinak, věřím že by to byl parádní příběh. Je to velká škoda. A to přeskakování v čase taky hrůza. Když teda už o někom čtete, konečně se začtete a najednou je příběh úplně jinde. Knihu nemohu doporučit. 1,5*
Velký knižní čtvrtek
12.10.2015
Kniha Hotel Ritz v seznamech
Jsem na straně 95 a musím to vzdát. Tohle mě opravdu nebaví.
Spousta, ale opravdu spousta jmen, která se tam jen vyskytnou a vlastně bezdůvodně.. mnoho příběhů, událostí ale i věci kolem a kolem. Celé je to hrozně zmatené.
Strašně mě to nebavilo a já tohle prostě nedočtu. Škoda.