Hotel U zabitého alpinistu přehled

Hotel U zabitého alpinistu
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104281/mid_hotel-u-zabiteho-alpinistu-gWA-104281.jpg 4 106 106

Sci-fi skoro detektivní příběh o příhodách v hotelu, kde straší. Vysokohorský hotel se stává dějištěm napínavého střetnutí obyvatel cizí planety s pozemšťany. V hotelu straší. Je Bruno chlapec nebo dívka? Odříznuti od světa. Smrt v zamčeném pokoji. Mimozemšťané nebo gangsteři?

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Smena
Originální název:

Отель У Погибшего Альпиниста (Otěl U pogibšego alpinista), 1970


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel U zabitého alpinistu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

Luigi1
20.03.2024 3 z 5

Tato detektivka byla takový slabší průměr

evickakyticka
23.05.2023 3 z 5

Celkem obyčejná detektivka. Až rozuzlení bylo typické pro styl psaní autorů. Nejlepší byla atmosféra na hotelu, zbytek až tak moc nezaujal.


SirChico
15.04.2023 4 z 5

Tak jsem přelouskal další knížku od bratrů Strugackých a musím uznat že Hotel U mrtvého alpinisty je definitivně jejich lepší dílko. Řekl bych že napsané je to líp než i jejich epický Piknik u cesty. Je to velmi zábavná detektivka co nemá konvenční řešení - taková sci-fi Agatha Christie. Autoři naplnily horský hotel až po strop unikátními charaktery a přimíchali duchy, lavinu, záhady a vraždu. To v kombinací s hutnou atmosférou dává vzniknout doopravdy solidnímu příběhu. Tak proč jsem nehodnotil pět hvězd? No, přece jenom mi tam pár věci vadilo. Líbil se mi naprosto brutální a temný konec, ale jak se k němu došlo bylo utrpení. Finále bylo zbytečně překomplikované a hlavní záporácí byly samozřejmě zlí kapitalisti (co taky jiného byste čekali od socialistické sci-fi). Další výrazné mínus je za anotaci. Na první straně knihy je celé shrnutí příběhu! Proboha proč? Prakticky to vyzvoní čtenáři všechno. Nevím jestli si editoři mysleli že socialistický člověk nepotřebuje záhady, ale mě to tu knihu docela zkazilo. Nu co, stejně doporučuju. Kdybyste od Strugackých měli přečíst ještě něco jiného než Piknik U cestu tak je tahle knížečka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hotel U zabitého alpinistu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených148x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x