Hotelové povídky přehled
Jaroslav Čejka
Soubor devíti krátkých próz. Jejich spojovacím motivem je většinou náhodné, chvilkové setkání partnerů, u kterých dojde k nečekanému vzplanutí.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotelové povídky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Hotelové povídky v seznamech
2012 | Škola detektivů |
2018 | Slepé okno |
1989 | Hotelové povídky |
OBSAHUJE SPOILERY
Jednoduchá oddechová knížka, většina povídek má banální zápletky.
Na několika místech mě autor mírně šokoval - třeba tím, jak "humornou" formou přirovnává pobyt na škole v přírodě k pobytu v koncentračním táboře, ha ha. Taky je na knize hezky vidět, jak se naše společnost za 30 a víc let vyvinula,v jedné povídce tvoří zápletku problém, že si hrdina nemůže do hotelového pokoje propasovat dívku a musí za láskou vyrazit autem do hraničního pásma. V porevolučním Chebu by takový problém prostě nemohl nastat. Povídky občas taky končí nějakou fatální destrukcí, třeba smrtí dítěte zamčeného v hotelovém pokoji po tom,co se jeho maminka s milencem vydali na túru a v důsledku nevhodné obuvi rovněž přišli o život.
Knihu jsem bral jako letní oddechové čtení, proto průměrné hodnocení. Stejně shovivavě se občas v létě kouknu na Malého pitavala z velkého města anebo listuju starými časopisy s pocitem "ještě že žiju teď a tady."