Slepé okno přehled

Slepé okno
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384765/mid_slepe-okno-wWS-384765.jpg 4 17 17

Policejní exkomisař Karel Houdek je po rozpadu oční sítnice ohrožen oslepnutím. V odborném zařízení, v němž tuto nemoc léčí formou drahých injekcí, se ovšem děje něco nekalého. Někdejší detektiv se začne o dění na klinice zajímat po podezřelém skonu jednoho z pacientů, investigativního novináře Josefa Hlíny, a jakmile posléze vlastní rukou zemře i vedoucí lékař, ujme se vyšetřování policie.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepé okno. Přihlašte se a napište ho.

Marcik7
15.07.2023 3 z 5

Exkomisař Houdek je postarší sympaťák s různými zdravotními problémy, který odráží nájezdy žen ze svého okolí a nakonec přežije i pád ze třetího patra - no kdo to má?!? Ale četlo se to mile a dobře, tedy za 3.

brabofka
26.05.2021 3 z 5

Milý příběh. Asi by se pár věcí dalo vytknout ale proč to dělat. Kdo má chuť na klasickou českou detektivku, doporučuji. Sice mi básník Houdek občas lezl na nervy, a mírně mě iritovalo že je to takový geront, protože detektivové by měli být buď důstojní gentlemani (Poirot, Exner) a nebo dobrodruzi (Gereon Rath). Nic mezi tím. U tohoto hlavního hrdiny jsem pořád čekala jestli ho neskolí infarkt nebo mozková příhoda. Nicméně závěr to vyšperkoval a pokaženou reputaci trochu napravil. Rozuzlení bylo dost překvapivé, hlavně pro mě, která se nechává unášet proudem, a nesnaží se přijít na to kdo vraždí a proč. Takže jakmile opět bude na mém stole prázdno (vinou, dlouhých čekaček v knihovně) zkusím sáhnout opět po tomto autorovi a ochutnám nějaký další příběh - i když Houdek to asi už nebude :-)

evask
23.04.2019 3 z 5

Těšila jsem se na českou detektivku, ale nějak mě neuchvátila. Je napsána odlehčeným, rádoby humorným stylem, ty bonmoty mně moc nesedí, často působí nepřirozeně. A ani samotný příběh není žádná bomba. Za mě tak tři a půl hvězdičky.

Kniha Slepé okno v seznamech

Michal Fieber (p)