Hotýlek na Islandu přehled
Julie Caplin

Romantické útěky série
Zachumlejte se do hřejivé deky a vychutnejte si panenskou přírodu Islandu a útulnou atmosféru ve stylu hygge. Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna nehoda a dostane padáka i kopačky. Její život je náhle v troskách, takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Po příjezdu se nemůže zbavit dojmu, že to byla chyba. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní kolegové upřímní? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex. Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že skrývá nějaké tajemství... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno:Originální název:
The Northern Lights Lodge, 2019
Interpreti: Veronika Lazorčáková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotýlek na Islandu. Přihlašte se a napište ho.

Moje druhá kniha ze série. Líbilo se mi to asi o trochu víc než Kavárna v Kodani. Hlavně díky tomu, že postavy byli sympatičtější. Na můj vkus mají ale obě knihy velmi podobnou kostru příběhu a spoustu společných detailů, takže to působí dost šablonovitě. Příběh je opět velmi velmi jednoduchý. A bohužel ani v tomto případě mi příliš neseděl popis sexuálního napětí a scén (a to proti nim obecně nic nemám). Je jich tam sice málo, ale autorce tyhle pasáže prostě nejdou a tento typ knihy by se bez detailních popisů klidně obešel.

Já prostě miluju Julie Caplin a Island, a po téhle knize ještě víc.
V knize vystupuje Alex, kterého známe z Cukrárny v Paříži.
Je to milá oddechová romantika. Čtivý příběh s trochou vtipu, tipů na zajímavá místa, lákavým jídlem, tradicemi a typickými věcmi pro Island.
Moc doporučuji.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Knižní novinky (11. týden)
13.03.2022
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
01.12.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„My Islanďané jsme zvyklí na nepřízeň osudu. Navzdory ní vzkvétáme.“
„Když spadneš z koně, musíš na něj co nejrychleji zase vylézt.“
Kniha Hotýlek na Islandu v seznamech
v Přečtených | 3 304x |
v Mé knihovně | 880x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
Já vím, co od příběhů z této série čekat. Chci příjemnou oddechovku, sáhnu po této autorce. Píše pořád stejný příběhový princip. A i přesto dokážu být zklamaná. A pokud mám knížku, u které se buď nudím a nebo protáčím oči, tak je to špatně.
Asi se musím smířit s tím, že ač mi je autorka z rozhovorů velmi sympatická a druhý díl série se mi moc líbil, není tohle typ příběhu pro mě.