Hraběnka v nesnázích přehled
Stephen Weeks
Praha 1904. Pro zářivá evropská velkoměsta Paříž, Vídeň a Prahu to byl jeden z oslnivých roků na přelomu století. Za veselím však číhala katastrofa – Evropa, a na prvním místě rakousko-uherská monarchie, se blížila hrozné tragédii První světové války. Hraběnka z Falklenburgu Beatrice-Trixie žije v Praze, dcera českého otce a anglické matky. Je osmadvacetiletá a ne zcela emancipovaná. Mrtvola vytažená jednoho únorového večera z Vltavy náhle změní další hraběnčin osud...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2007 , Mladá frontaOriginální název:
The Countess of Prague, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hraběnka v nesnázích. Přihlašte se a napište ho.
Jako fanoušek série s Phryne Fisherovou (soukromá vyšetřovatelka z 20. let) jsem logicky po této knize sáhla. Možná, kdybych ji četla jako první, tak budu nadšená z toho, že se někdo tohoto příběhu chopil. Takto mám spíš pocit, že se autor Phryne inspiroval a zároveň jí nedal to, co Slečna Fisherová vyšetřuje od Kerry Greenwoodové má. Takové to, že vás to chytne a nepustí. Co mě ale zaujalo byl životopis samotného autora, kdyby ho sepsal, tak si ho určitě chci přečíst :-)
Kniha Hraběnka v nesnázích v seznamech
Zábavná detektivka z Čech z počátku 20. století. Trixie je sice snob, ale humorným způsobem. A případ, který řeší, je skutečně zajímavý a směr, který nabere, nečekaný. Kniha rozhodně pobaví, takové lehké čtení.