Hrdina Nik přehled
Eduard Štorch
Kniha vypráví těžký osud chlapce, jehož jméno je Nikdo=Nik. Avaři mu zabili rodiče a jeho i se sestrou odvlekli do otroctví.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrdina Nik. Přihlašte se a napište ho.
Další z knižních hrdinů mých klukovských let, proto mě těší, že má vnoučata tuto knihu přelouskala bez obvyklých ironických poznámek a dokonce se poptávala po dalších autorových knihách. Takže za mne jasných pět hvězd.
Taký starý český Asgard (Xavier Dorison). Z nikoho stane sa mladý muž hrdinom na pozadí veľkých dejinných udalostí. Naozaj pútavý opis bojov, život kniežaťa Sama, spôsob života, ktorý už stáročia nepoznáme. Nádhera. Slovenský preklad takisto na úrovni.
Nové eknihy zdarma (duben)
08.04.2020
Kniha Hrdina Nik v seznamech
Zdeněk Burian, 1905-1981 dobrodružství dětský hrdina Sámova říše dobrodružné romány
1976 | Volání rodu |
1962 | Lovci mamutů |
1965 | Osada Havranů |
1962 | U Veliké řeky |
1997 | Čarodějův učedník |
Pamatuji si, jak jsem kdysi v dětství četla Lovce mamutů. Tou knihou jsem doslova žila, chodila jsem do přírody a představovala si, že žiju v té době. Kreslila jsem obrázky na témata z knihy. Zkrátka mě ten příběh úplně pohltil.
Dnes, když jsem četla knihu Hrdina Nik, velmi jsem si ji užila, už ale bohužel bez té krásné dětské fantazie. Je to ale bezpochyby příběh krásný, vyprávěný nádhernou češtinou. A navíc se při četbě možná dozvíte i něco z historie.