Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové přehled
Kristyna Andrews (p)
Hrdinky budoucnosti série
1. díl >
Svět ustál třetí světovou válku, v níž zahynula velká část lidské populace. Spojené státy zanikly, z jejich trosek vzešlo nově zformované společenství, kde žije i Cornelie. Je krásná a úspěšná, miluje svou práci a právě se zasnoubila s mužem svých snů. Jednoho dne se ale ocitne v nesprávnou dobu na nesprávném místě a celý její život se od základu změní. Jako jediná přežije katastrofu, která ji téměř o všechno připraví, ale zároveň jí přinese nevídané schopnosti. Jak s nimi naloží? A bude se vůbec umět s novou identitou ztotožnit? Ne každý je totiž předem připravený stát se někým neobyčejným.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové. Přihlašte se a napište ho.
„Někdy to tak bývá," připustil, že tě lidi, do nichž vkládáš všechnu svoji důvěru, zklamou, a naopak tě podpoří ti, do kterých bys to nikdy neřekla."
Vskutku zajímavé čtení o krásné dívce,která byla v nesprávný čas na nesprávném místě a pak se z ní stalo něco nadlidskeho. Má sílu,chytrost...a taky je z ní tak trochu pokusných králík,jak jinak když přežije jako jediná útok viru. Jediné co mi vadilo na knize bylo male písmo. Těším se na další díl...
Kniha byla jedna velká jízda. Trochu jsem se bála, že se mi nebude líbit toto téma. Ale musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Opravdu se kniha četla sama. Kniha byla čtivá, napínavá a zajímavá.
Hlavní hrdinka Nel, která je s námi celou dobu, byla fajn a hned mi sedla.
I další postavy v knize byly fajn… snoubec Nel mi neseděl od začátku.. moje pocity se jen potvrdily. (Ale víc se dozvíte v knize)
Třetí světová válka byla popsaná tak věrohodně, že tohle fakt zažít nechceme. Opravdu bych věřila, že tohle všechno se může stát.
Je i zajimavě popsáno co se vlastně z Nel stalo a autorka to pojala opravdu zajimavě.
Rozhodně se těšim na další díly.. protože to skončilo tak že nutně potřebuji další díl.
Rozhodně všem doporučuji knihu přečíst… je opravdu skvělá.
Kniha Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové v seznamech
antiutopie, dystopie, kakotopie superhrdinové superschopnosti pro dospívající mládež (young adult)
2023 | Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové |
2022 | Ondra a kouzelný obraz |
2024 | Dev: Příběh Devory Sharpové |
Máme tu ohromující příběh o odvaze, změně a objevování sebe sama ve světě, který prošel ničivou 3. světovou válkou. Autor skvěle vykresluje post-apokalyptický svět, ve kterém se Spojené státy zhroutily a z jejich trosek povstalo nové společenství. V tomto drsném, ale fascinujícím prostředí se odehrává příběh hlavní hrdinky, Cornelie Fetterlyové.
Cornelie, krásná a úspěšná žena, žije svůj dokonalý život – miluje svou práci a je zasnoubená s mužem svých snů. Kdo by tohle nechtěl? Její idylický svět se však obrátí naruby, když se ocitne v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Určitě to známe všichni. Katastrofa, která ji zasáhne, je děsivá a brutální, ale jako jediná přežije. Ztráta téměř všeho co měla jí však přinese i něco nečekaného – nevídané schopnosti.
Příběh nejen o boji o přežití, ale také o vnitřním boji a přijetí nově nalezených schopností. Cornelie se musí vypořádat s otázkou, jak s nimi naložit a zda je vůbec schopna přijmout svou novou identitu. Máme to bravurně zpracované téma neobyčejnosti a výzev. Corneliina cesta k sebepoznání je emotivní, inspirující a plná zvratů.
Kniha je napsána čtivým a poutavým stylem, který vás udrží v napětí od první do poslední stránky. Postavy jsou dobře propracované a realistické, což vám umožňuje snadno se s nimi ztotožnit. Autorka exceluje v popisu emocionálních i fyzických výzev, kterým Cornelie čelí, a přináší tak hluboký a dojemný příběh.
Moc děkuji za skvělý příběh a už se moc těším až si přečtu další díl.