Hřídel přehled
Ivo Hury
Umírající Zemí prostupuje tajemný kovový ingot, roztáčející poslední špetky naděje na přežití. Hřídel vytváří ostrovy tepla vzdor zmrzlému světu a předává svou neomezenou energii lidským vynálezům. Avšak i cosi zlého se skrze její tělo přenáší. Snad jsou to projevy změn, snad poselství blížícího se zániku. Na cestu za odhalením této záhady se vydává dvojice dobrodruhů a podivná bytost, neznající svůj původ, ani důvody své existence mezi lidmi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hřídel. Přihlašte se a napište ho.
Velmi zajímavá kniha, celý ten nápad s hřídelí a postapo světem me nadchnul a konec ten byl ze všeho nejzajímavější.
Kniha Hřídel v seznamech
2018 | Ta jediná z cest |
2018 | Minsk Express |
2020 | Dům do krajiny bezbožných |
2020 | Příliš chladný den |
2018 | Albertus Kvajk: Bajka prvá |
Zaujalo mě to od první stránky. Mysteriózní příběh nutí čtenáře číst, obracet stránky, objevovat svět, tenhle pocit jsem už nějakou dobu nezažil – za to autorovi díky. Příběh je zajímavý, dobrodružný a hodně mě bavil, prostředí je nápadité, mrazivé postapo, zmrzlý svět, skvěle vykreslené nelítostné prostředí, lidská civilizace roztroušena do několika malých izolovaných komunit, shluků života v ledovém mrtvém světě. A pak je tu hřídel, tajemný, rotující, nekonečný, ocelový, vše prostupující – dárce života, nositel naděje. Hlavní postavy jsem si velmi rychle oblíbil, survival mentalita je uvěřitelná, trocha explicitního sexu vždycky zvedne náladu a pak je tu parní „mech“, a to je taky vždycky super. Zpočátku komorní příběh malé skupinky přeživších se postupně mění v epickou záchranu světa. Doporučila mi to kamarádka, neočekával jsem nic – mé strojařské srdce lákal snad jen ten název – získal jsem hodně. Zájemcům o mrazivé pustiny doporučuji.