Hrob v ledovci přehled

Hrob v ledovci
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/4558/bmid_hrob-v-ledovci-qfx-4558.jpg 4 103 103

Vršek ledovce Vatnajůkull na Islandu roztává. Vojenská posádka základny USA v Keflavíku má pohotovost, protože ledovec skrývá tajemství: zřícené letadlo z druhé světové války s brizantním nákladem. Před kulisou věčného ledu se ocitne mladá Islanďanka v nebezpečí života. O celé záležitosti sice ví jen málo, ale už i to je dost pro ty, kteří v zákulisí tahají za nitky "Operace Napoleon"...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

Napóleonsskjölin, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrob v ledovci. Přihlašte se a napište ho.

Phyl
16.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Stojím proti síle utajené americké armády, která už vyřídila mého bratra a jeho přítele, aniž by okem mrkla. Přesto se přísně na místo shromáždění vydám taky, protože prostě proto, abych
Je to jediná možnost jít naproti jasné likvidaci z pohnutek
ani nevím. Prostě jdu na Vatnajokull, protože nemám ráda ani chození po přírodě, proč si nevylézt na ledovec do náruče těch, kteří mě chtějí sejmout, zničit, zneškodnit. A ještě s sebou vezmu týpka, o kterého jsem ztratila kdysi zájem, abych neklesla v očích spoluobčanů. Možná kvůli tomu jej do toho zatáhnout. Abych se jej zbavila netuším co dělám. Prostě jen tak náhodně generuji řešení, abych vběhla do ještě větších průserů a udržela vaši napjatou pozornost. Oni si taky nevedou nejlíp. Teda vedou, každý jim stejně sežere všechno co vyblijou z úst. Stačí zmínka o čemkoli a každý se posadí na prdel a sklapne hubu, jako trouba ve sklepě Kevina MccAlistra. Island of lost souls od Blondie nakonec.

ZuzanaZ83
14.01.2022 3 z 5

Kristin pracuje na ministerstvu na Islandu. Její mladší bratr Elías se vydá na místní ledovec. Odtud jí volá, ale hovor je přerušen s tím, že jsou na místě vojáci. Jde o americké vojáky, kteří mají tajný úkol související s havarovaným německým letadlem z 2. světové války. Ti nechtějí žádné svědky, a tak vypátrají, že poslední Elíasův hovor byl právě s Kristin. A rozhodnou se ji zlikvidovat. Ta ale vyvázne a rozhodne se zjistit, co se děje.

Kniha je plná akce a konspiračních teorií od židovského zlata po Hitlerovu smrt.

Knihu jsem četla v rámci Čtenářské výzvy Databáze knih. Nebyla špatná, ale sama bych se do ní nepustila.

TomHr
04.12.2020 4 z 5

Není to špatné, když odhlédnu od nepravděpodobných motivů, na kterých celý příběh stojí. Hrdinka je nechtíc vtažena do bezohledné akce amerických speciálních jednotek, postupně se z ní stává superžena, která vytře zrak američanům i islandské policii. Napsáno velmi čtivě, příběh má spád, krev, emoce, napětí, navíc se odehrává v atraktivním prostředí Islandu, kde si všichni mile tykají. Na několika místech je akcentován rozporuplný vztah místních k americké vojenské základně.
Jenom je to celé až moc přitažené za vlasy.

Kniha Hrob v ledovci v seznamech