Hygge - Tajemství spokojeného života přehled
Louisa Thomsen Brits
Dánové jsou považováni za nejšťastnější národ na světě. Za jejich spokojeností stojí hygge, což je pocit sounáležitosti a tepla, moment pohody a radosti. Tato malá knížka vám pomůže hygge najít ve vašem životě a užívat si jej každý den. Uvařte si šálek kávy, uvelebte se ve svém oblíbeném křesle a přesvědčte se, o kolik krásnější je život s hygge.... celý text
Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2017 , EsenceOriginální název:
The book of Hygge - The Danish art of living well, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hygge - Tajemství spokojeného života. Přihlašte se a napište ho.
Jedna z mála knih, kde je napsaná česká výslovnost slova hygge (hjuga). Bohužel stále valná většina lidí toto slovo vyslovuje hyge :-)
Hygge není o svíčkách, polštářcích a krbu (byť se nám to stále snaží spousta lidí a časopisů namluvit). Hygge spočívá v "být" - nikoliv mít (vlastnit). Je to pocit bezpečí, tepla a klidu.
A o tom přesně tato kniha je. Není potřeba vyplenit oddělení doplňků v Ikea ani jet do Dánska. Hygge je všude kolem nás. Stačí jen začít "žít" a vnímat vše kolem sebe. A na to se vás bude kniha snažit nasměrovat.
Pokud čekáte stručný a přesný návod krok za krokem na to, jak mít doma "vystajlované hygge" knihu nečtěte. Bude vám totiž připadat, že autorka omílá pořád jedno a to samé dokola.
Je to kniha k velkému zamyšlení (lehce filozofická?) a zvolnění. Takže docela chápu, že v dnešní uspěchané době, plné honiteb "za něčím" nedokáže oslovit masy lidí popř. že někomu přijde těžká/složitá.
Jedna myšlenka neustále omílaná dokola. Druhá hvězda je za tu krásnou obálku a pěkné fotografie, které zabírají půlku knihy.
Kniha Hygge - Tajemství spokojeného života v seznamech
Myšlenka dobrá ale dala by se popsat na deseti stránkách.