Hypotéza lásky přehled
Laura Steven
Romantická komedie o dívce, která se snaží přijít na to, kým je. Caro je neuvěřitelně chytrá. Miluje vědu, v kapse má stipendium na vysokou a splňuje téměř všechny představy rodičů o tom, jak má vypadat ideální dítě. Čeho se jí však nedostává, je sebevědomí. Neustále o sobě pochybuje, takže když se doslechne o tom, že vědci testují pilulky, po jejichž užití se člověk stane pro své okolí neodolatelně přitažlivým, rozhodne se je vyzkoušet. To, co následuje, její nejistoty ale nerozptýlí. Má o ni její dlouholetá tajná láska zájem ze své vlastní vůle, nebo za to mohou tabletky? Jsou city k její nejlepší kamarádce vedlejším účinkem? A proč o ni projevuje nepatřičný zájem i její pes?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2021 , Fragment (ČR)Originální název:
The Love Hypothesis, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypotéza lásky. Přihlašte se a napište ho.
Fun fact na úvod recenze: Tuhle knížku jsem si pořídila dřív než vyšla Hypotéza od Ali Hazelwood, s tím že jsem si myslela, že to je ona. :D Upsík. Tak jsem si řekla, že si ji přečtu dřív, než tu známou opěvovanou Hypotézu lásky.
Svůj zážitek bych ohodnotila jako průměrné oddechové čtení, neurazí a nenadchne. Jako oddechovka je to fajn a proč asi ne, má to rozhodně svoje ale. Než k nim přejdu, tak ještě vyzdvihnu asi nejlepší prvek knihy, a to je LGBT linka v podání dvou otců hlavní hrdinky, ti totiž byli boží, a je dobře, že byli součástí celého příběhu, ne jen tak na zmínění, jak jsme většinou asi zvyklí. Jejich humor a komunikace totiž byla fakt skvělá. Zároveň i konec knihy byl překvapivý, alespoň pro mě, a docela ho cením, jakým stylem se vydal.
Příběh si představte jako klasickou love story ze střední školy s příměsí trochy vědy. Největším ale byla hlavní hrdinka. Na to, že je to nejchytřejší týpka chystající se studovat fyziku, tak její myšlení ty kráso :D Takový banality, co by došly každýmu, a ona to totálně přehlížela. Well :D Myslím si, že tu vznikl ten nešvar, že autorka chtěla ukázat viditelný vývoj té postavy, ale přehnala to tak, že to nemělo moc logiky. Z akvarijní rybičky vám velryba prostě nevyroste, sorry not sorry.
Knižní novinky (31. týden)
01.08.2021
„Pořád mi připadá, že ostatní mají víc zpráv, víc hovorů, víc upozornění než já. Všichni kolem mě neustále hledí do obrazovky, smějí se něčemu vtipnému ve svém rodinném chatu, slintají nad selfíčky svých lásek, naoko si stěžují na množství upozornění, které musí projít. A já tam jenom sedím a předstírám, že dělám totéž, i když jediní lidé, kteří by mi napsali, jsou se mnou v místnosti.“
„Ale to, co jsem se naučila, je, že některé věci by se neměli zkoumat pod mikroskopem a rozpitvávat. Čím více lásku analyzujeme, odkrýváme a redukujeme, tím víc ji rozbíjíme, jako to děláme s vesmírem pokaždé, když se až moc snažíme mu porozumět. A to je ono. To je hypotéza lásky. Celou tu dobu jsem ji měla přímo pod nosem.“
Kniha Hypotéza lásky v seznamech
Kdo by nechtěl být "bedna" na matiku?
Asi každý hlavní postavě závidí. Caro snad vychytralé buňky dodala v genech její matka. Ta je momentálně pryc, mimo domov. Žije proto se dvěma táty.
Život s nimi může být vážný, vtipný tabuizovaný, na co si jen pomyslíte.
Caro, nadějná studentka, která se nemůže dočkat, až otevře dveře vysoké školy, na kterou byla úspěšně přijata, ale ještě stále chce být se svými kamarády na střední. Caro se jako středoškolačka zajímá o kluky, ale má jeden netypický zájem - staré filmy, kterých má slušnou zásobu. Musí si ale dat pozor, aby na ní nepřišli Felix s Michaelem. To jako proč? Nactiletá holka se má mít na pozoru před svými otci? Co je to za nesmysl?
No nic, jdeme dál.
Bláznivý soused by byl ještě v pohodě, ale comming out smíchaný s matikou?
A užívání nějakých hogo foto prášků na vyvinutí láskyplně citů vůči někomu, kdo se jí líbí? Příběh ok, humor nechyběl, ale toť za mne vše.