Ikabog přehled

Ikabog
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458923/bmid_ikabog-lwx-458923.jpeg 4 659 659

Napínavý pohádkový příběh plný naděje, s ilustracemi českých dětí. Království jménem Přehršlánie bývalo nejšťastnější na světě. Oplývalo spoustami zlata, zdejší král měl nejkrásnější knír ze všech a po místních dobrotách lidé tančili blahem. Jen v mlžném Mokřadu na severu žil podle legendy strašlivý Ikabog. Všichni věděli, že jsou to povídačky, ale ty někdy začnou žít vlastním životem. Co když se taková legenda rozhodne srazit království na kolena a unést dvě děti ve víru dobrodružství, o které ani za mák nestály?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: ekniha , Albatros (ČR)

The Ickabog, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ikabog. Přihlašte se a napište ho.

Tyn_a
31.12.2024 5 z 5

Jak uz se psalo nize, nelze Ikabog srovnavat s HP. Je to sice porad pohadka, nebo spis “pohadka, ale naprosto odlisna.

Kdyz to vezmu poporade..
Zacatek me nadchnul, pribeh o pohadkovem kralovstvi, spousta postav, pribeh o drakovi. Pak se to ale zvrtlo, pribeh nabral obratky, prislo spoustu spatneho, smrt spousty lidi a spatnych osudu. Jenze to cele davalo smysl a jedno velke poselstvi. Nakonec z toho Rowlingova vybruslila naprosto brilantne az mi vehnala, na zaver toho vseho, slzy do oci.
Uprimne nevim, jestli bych to precetla diteti, kdyz i me samotnou ta krutost chvilemi zarazila, ale ve finale hodnotim vsemi hvezdami, protoze pohadka bez stastneho konce neni pohadka.

…a tohle pohadka byla :)

Mruskulka
29.12.2024 5 z 5

“Jé, to bylo pěkné - moje reakce po přečtení. Autorka umí strhnout pozornost a jak se nemohla od knížky odlepit. Krásný příběh i přes to, že je tam hodně smrti. Poučný - lhát se nevyplácí.

Emberize
25.12.2024 3 z 5

(SPOILER) „Lži, lži a zase lži. Jakmile jednou začnete lhát, musíte lhát dál a pak jste jako kapitán na děravé lodi a lepíte jednu díru za druhou, abyste se nepotopili.“

Tento úryvek pro mě ve zkratce shrnuje podstatu příběhu. Bavil mě začátek a posledních 70 stran, které celý příběh a mé hodnocení hodně pozvedly. 200 stran vraždění, obviňování a věznění na mě bylo zbytečně dlouhých a bezcitných. Líbili se mi kresby českých dětí

Knižní novinky (50. týden)

06.12.2020

Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020

Kniha Ikabog v seznamech