Iluze pravdy přehled
Michal Vaněček
Strhující thriller z nedaleké budoucnosti. Šéf odboru kybernetické kriminálky, plukovník Marek, se chystá na odchod do penze. Těší se na klidné časy na svém statku v Posázaví. Před odchodem na odpočinek si nechá ještě odoperovat koleno u svého kamaráda ze studií. V nemocnici se však dějí podivné věci. Dojde k náhlému výpadku elektřiny, následně Marek dostává jiné prášky, než má. Poněkud zvláštním způsobem jej kontaktuje bývalá vedoucí oddělení informačního systému. Marek je proti své vůli zatažen do spletité hry, v níž zjišťuje, že pravda prakticky neexistuje, že téměř všechno, co se dá najít na internetu, prochází důslednou kontrolou a zejména úpravami a zkreslováním. Zjišťuje, že pravda je pouze to, čemu jsou lidé ochotni uvěřit. Pouští se do posledního pátrání ve svém životě, kde jde jemu i poněkud excentrické šéfce nemocničního IT doslova o krk. Jedinou záchranou pro ně zůstává, že i jejich protivníci budou nuceni uvěřit tomu, co jim tito dva profesionálové připraví za realitu. Příběh se odehrává v neurčitě nedaleké budoucnosti a vyvolává úvahy i obavy o tom, kam až může zajít manipulace s informacemi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iluze pravdy. Přihlašte se a napište ho.
Úplně nevím, co na to pan Kadeřábek...
Každopádně já tuhle knihu doslova vdechla.
Jen to asi nebyl právě nejvhodnější preparát na moji už tak značnou paranoiu.
Odložila jsem už po třinácté straně, protože mi připadalo, že autor je zahořklý kvůli všemu, co se stalo od sametové revoluce a hlavní postava je tak trochu jeho alter ego. V thrilleru nechci číst autorovy politické názory.
Kniha Iluze pravdy v seznamech
2018 | Mlýn |
2019 | Iluze pravdy |
2017 | Co má vědět správný Čech : 111 velkých vyprávění o malé zemi |
2010 | Chceš-li pobavit Boha, seznam jej se svými plány |
2016 | Staré pověsti české pro děti |
Knížka se čte hodně dobře, ale je to krajně pritazene za vlasy, absolutně mimo realitu, hlavní postava je naprostý superman, až je tím nesnesitelný. Děj je dost prvoplánový a recyklovaný. Není zachována charakteristika postav, autor s nimi zachází, jak se mu zrovna hodí... ženská hlavní postava je geniální IQ nad 180, ale během "vyšetřování" má otázky jak z pomocné školy.