Mlýn přehled
Michal Vaněček
Fascinující příběh podle skutečné události. Dva bratři. Jeden mlýn. A jeden slib… Strhující příběh dvou bratrů, kteří dali slib umírajícímu otci, že uchrání jejich mlýn a majetek proti všem. Lze takový slib dodržet za všech okolností? Může oddanost takovému závazku odolat i mašinériím totalitních režimů? Bratři svůj závazek splnili. Ale za jakou cenu…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlýn. Přihlašte se a napište ho.

To byl průlet dějinami naší země. Na knize mě zaujaly dvě věci. Za prvé, jak se posunuly hodnoty od dobře vykonané práce k požitkům a konzumu. Za druhé, že za každého režimu je dobře jen těm u koryta, bez ohledu na ostatní.

Knihu som dostal ako darček od svojej rodiny, ktorá sa odsťahovala do Čiech. Veľmi sa mi do tohto románu nechcelo, ale už po prvých stranách si ma príbeh svojráznej mlynárskej rodiny získal. Otázkou zostáva, aký mal ich vzdor zmysel, keď vidíme, čo sa deje na posledných stranách… Oni však dali sľub svojmu otcovi, a sľub umierajúcemu je čosi posvätné. Nemali to veru ľahké naši českí bratia v 20. storočí. Román určite odporúčam aj slovenskému čitateľovi.
Mlýn - strhující příběh podle skutečné události
03.03.2019
Kniha Mlýn v seznamech
v Přečtených | 1 399x |
v Mé knihovně | 333x |
komunismus socialismus politická perzekuce bratři zločiny komunismu podle skutečných událostí znárodněníAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2010 | ![]() |
Tak toto byla skvělá kniha! Já nemůžu absolutně nic vytknout. Dobře se to čte, kapitolky rychle utíkají, člověk se i zasměje, ale i slza ukápne. Neuvěřitelný příběh. Kniha mě pohltila a posledních 100 str. jsem hltala a nemohla se odtrhnout. Mě se to moc líbilo a knihu určitě doporučuji k přečtení. Jediné co musím vytknout, že jsem se nemohla smířit, že je již konec.