Porcelánový koník z Dynastie Tchang přehled

Porcelánový koník z Dynastie Tchang
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/5879/bmid_irena-hussova-porcelanovy-konik-z-d-yIs-5879.jpg 4 58 58

Irena Hussová série

1. díl >

Román švédské královny detektivek. Další případ inspektorky Ireny Hussové. Nikdo nezahlédl jeho pád tmavým listopadovým večerem. Tělo Richarda von Knechta se roztříštilo na mokré dlažbě. Záhy se ukáže, že nešlo o sebevraždu. Tento šedesátiletý přitažlivý muž patřil mezi největší boháče ve Švédsku a nejváženější muže v zemi. Vraždu okamžitě začne vyšetřovat tým göteborské policie v čele s komisařem Anderssonem a inspektorkou Irenou Hussovou. Byly motivem vraždy peníze, nenávist, nebo něco jiného?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

Den krossade tanghästen, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Porcelánový koník z Dynastie Tchang. Přihlašte se a napište ho.

Damatto
04.03.2025 5 z 5

Detektivky nejsou pro mě až tak úplně na piedestalu zájmu, ale tyhle, od paní Turstenové mě chytily. Vrátila jsem se k nim po skoro 10 letech a jako, za mě - luxus. A hurá na další ...

Otakaro
23.01.2024 3 z 5

Zkraje mi to přišlo psané až moc jednoduše holými větami. Pak jsem se jakž takž začetl. Přišel i okamžik, kdy mě to naprosto pohltilo, ale pak tento pocit zase ochladl... Dám určitě šanci i dalším pokračováním, snad jsem nešáhl vedle. Nejsem vášnivý čtenář detektivek, ale "deset románů o zločinu" od M. Sjowallové a P. Wahloo (omlouvám se, ale přehlasované "O" mi má klávesnice Huawei nenabízí...) mi naprosto vyhovovalo a beru je jako základ k porovnání. Zatím hodnotím vcelku kladně, ale příště uz budu (možná) kritičtější.

Aghatte
20.09.2021 5 z 5

Velmi pěkně se to čte, moje první setkání s autorkou, zaujala mě pěkná obálka a nezvyklý název.
Za přínosné považuji i sociální podtext, zakomponováno nerušivě do děje, otázky holocaustu, skinheadů, problematiku přistěhovalců, nezaměstnanost.....
Zajímavých témat je zde více, jsem zvědavá, o čem se píše v dalších dílech. Mám zatím jen druhý, ale další si seženu, pokud úroveň zůstane vysoká.
Pár překlepů a skutečně mě překvapilo, že na str. cca 234 ještě neměli telefonní číslo na syna zavražděného...., vadil mi popis násilí a uvažování nadřízeného v tom smyslu "ženy nic nevydrží, neměly by dělat mužskou práci" - po té, co Irenu zmlátí, zkope a málem zabije banda motorkářů... A to ona druhý den už sedí na poradě. Ty porady poněkud uměle natahovaly děj, ale daly možnost čtenáři si v hlavně srovnat, co už víme.
Jak v knize i zaznělo, vyšetřování je z velké části nudná, zdlouhavá, mravenčí práce, která v 90% nevede nikam. Autorce se ale povedlo čtenáře neunudit, i když ho vlekla vyšetřováním minutu po minutě.

Kniha Porcelánový koník z Dynastie Tchang v seznamech

v Mé knihovně72x