Ishmael - Dobrodružství mysli a ducha přehled

Ishmael - Dobrodružství mysli a ducha
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259280/bmid_izmael-dobrodruzstvi-mysli-a-ducha-259280.jpg 4 74 74

Vypravěčem tohoto neobyčejného příběhu je muž hledající pravdu. Odpoví na inzerát v místních novinách, ve kterém učitel hledá žáky, kteří mají vážný zájem o záchranu světa. Náš hrdina se však ocitne v opuštěné kanceláři sám s dospělou gorilou, okusující tenkou větev. „Ty jsi ten učitel?“ zeptá se nevěřícně. „Ano, já jsem ten učitel,“ odpoví gorila. Izmael je bytost neobyčejné moudrosti a svému žákovi začne vyprávět příběh, který nikdy před tím žádný člověk neslyšel. Vyprávění sahá od počátků času až do budoucnosti. Jako všichni velcí učitelé, ani Izmael to svému žákovi nijak neusnadňuje. Vyžaduje, aby osvícení vycházelo z našeho nitra. Je osudem lidstva vládnout světu? Nebo nás čeká vyšší poslání, které je úžasnější, než jsme si kdy dokázali představit?... celý text

Novely Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Omega

Ishmael, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ishmael - Dobrodružství mysli a ducha. Přihlašte se a napište ho.

undisclosed
28.01.2022 1 z 5

Vzhledem k vysokému hodnocení a opěvným ódám, jsem se na knihu dost těšila... no o to horší byl pak můj dojem z této "duchovní cesty". Pokud se člověk v této době aspoň nějak obecně zajímá o dění ve světě a kolem sebe, je mu tato osvěta naprosto k ničemu a vystačí si se zdravým rozumem.

netopýr088
25.09.2020

toto bola asi najhoršie napísaná kniha čo som kedy čítal. Aj keď plná múdrych myšlienok, bola to vlastne antiliteratúra.

vlkcz
29.08.2020 5 z 5

Skoro 30 let uplynulo od napsání a nic se nezměnilo. Tedy alespoň na první pohled. Zatímco před těmi 30 lety muselo jít o zjevení, dneska, myslím, je spousta lidí, kteří berou myšlenky v knize jako téměř samozřejmé. I když ne tak podrobně zargumentované, ale intuitivně pociťované. A snaží se své životy podle nich korigovat.
Ale Matka Kultura se nedá. Dál bude Grety, Extinction Rebellion a další buď ignorovat nebo skandalizovat a strašit nás tu imigranty, tu viry, tu krizí. Je to na každém, jak se s tím vypořádá.
Četba není nijak strhující, příběh je v podstatě triviální, ale pokud si člověk poctivě zkusí hledání vlastních odpovědí na Ishmaelovy otázky, jde o solidní detektivku.
Svým způsobem geniální.

Kniha Ishmael - Dobrodružství mysli a ducha v seznamech