Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra přehled

Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453100/bmid_iva-janzurova-vcera-dnes-a-zitra-do-Jl1-453100.jpg 4 23 23

Jaká je Iva Janžurová ve skutečnosti? Svérázná jako Bartáčková v Zítra to roztočíme, drahoušku? Roztěkaná jako astrolog Hampl, jehož mozek jí byl vložen v Pane, vy jste vdova? Co je v ní z vrchní sestry Huňkové z Nemocnice na kraji města a co ze Štěpy v Petrolejových lampách? Nebo se její osobnost zrcadlí spíše v divadelních rolích, kterých na prknech Divadla na Vinohradech, Národního divadla či Divadla Kalich ztvárnila téměř stovku? V hereččině autorizované biografii se na tuto otázku pokouší odpovědět spisovatel a novinář Petr Macek, který čerpá z řady osobních setkání a povídání nejen s ní, ale i s její rodinou – dcerami Sabinou a Theodorou, bratrem Pavlem či celoživotním partnerem Stanislavem Remundou. Knížka se ohlíží po uplynulých osmdesáti letech její životní cesty, po její herecké kariéře, přináší vzpomínky na řadu kolegů či vlastních milníků. Takže… Jaká byla „Janžurka“ včera, co si myslí dnes a jak hledí do zítřka? V ruce držíte druhé, výrazně upravené a rozšířené vydání knihy, připravené k hereččinu významnému jubileu... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

jarkaska
22.06.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem četla asi před dvěma roky. Znám paní Janžurovou z různých filmů. Ať je to Drahé tety a já nebo vrchní sestra z Nemocnice na kraji města. Různých pohádek. Ale nikdy jsem nebyla na jejím divadelním představení. A to se mi teď splnilo. Měla jsem možnost vidět ve Stavovském divadle představení Audience u královny. Je to pro mne nezapomenutelný zážitek.

drakamena
18.11.2022 3 z 5

Knížka to byla hezká a zajímavá. Bohužel jsem si z ní odnesla dvě asi celkem nehezké věci: Iva Janžurová rozhodně nebude nejostřejší tužka v penále, to zaprvé. A zadruhé... no, řekněme, že je tak trochu alibistka. Chtěla jsem pozdravit Havla, ale přes lidi jsem se k němu nedostala. Na Antichartě můj podpis padělal Slávek, já o ničem nic nevěděla. V Majoru Zemanovi jsem hrát musela, záškodničila jsem ale tím, že jsem svoji roli nechápala - viz má poznámka o nejostřejší tužce v penále. No. Herečka je skvělá a vždy se na její filmy ráda podívám, ale... je asi lepší dál nebádat.


Dada077
29.09.2021 4 z 5

"Přirovnala bych Slávka k velkému domu s mnoha komnatami, ve kterém jsem začala bydlet, a nejprve si myslela, že to je jen garsonka. Potom se začala objevovat schodiště a další a další dveře, a za nimi nějaká cenná a příjemná, zprvu skrytá tajemství" - povedala na margo svojho partnerstva pani Janžurová.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra

23.10.2020


Knižní novinky (9. - 16. 5.)

09.05.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě12x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit4x