Já a holka odvedle přehled
Jared Reck
Pokud jste fanoušky Johna Greena nebo Jennifer Nivenové, nachystejte si papírové kapesníčky. Protože tahle love story vám zlomí srdce. Patnáctiletý Matt Wainwright má v hlavě zmatek. Nedovede říct své nejlepší kamarádce Tabby, co k ní cítí, v basketu se mu poslední dobou vůbec nedaří a jediným místem, kde si připadá v pohodě jsou hodiny angličtiny. Psaní esejí a ujetých básniček mu pomáhá vyjádřit složité emoce. Kdyby byl tohle film, Tabby by se do něj zamilovala a všechno by dobře dopadlo. Jenže takhle to nefunguje. Tabby začne chodit s Liamem Bransonem, basketbalovou hvězdou posledního ročníku a po všech stránkách skvělým klukem, a Matt má pocit, že svou kamarádku ztrácí nadobro. Nejde však jen o Tabby, Mattovi hrozí, že kvůli tragické nehodě přijde o všechno, na čem mu kdy záleželo…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2018 , Yoli (ČR)Originální název:
A Short History of the Girl Next Door, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já a holka odvedle. Přihlašte se a napište ho.
Příběh sám o sobě nebyl úplně špatný. Ale zjistíte to až v druhé polovině knihy, kdy jste absolutně otrávení tou první polovinou. Co mě vážně nebavilo, byly nekonečně nudné pasáže o basketu. Jo, pokud máte rádi basket, tak vás to asi chytne víc, v opačném případě budete vážně uvažovat o odložení a nedočtení knihy. Za mě je kniha určena spíše pro mladší čtenáře, je to takový horší John Green.
Kniha Já a holka odvedle v seznamech
Příliš mnoho basketbalu, ale možná tím autor dohání minimální počet stran? Příběh kamarádství, které ukončí nenapravitelný zvrat smrtelná nehoda.
Hledání sama sebe a vypořádání se s realitou vyústí do konfrontace se sokem, který ale možná není tak moc sok jako spíš spolutruchlící a na konci vlastně,... Ne přímo kamarád, možná spřízněná duše?