Já a holka odvedle přehled

Já a holka odvedle https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379173/bmid_ja-a-holka-odvedle-8ii-379173.jpg 4 116 116

Pokud jste fanoušky Johna Greena nebo Jennifer Nivenové, nachystejte si papírové kapesníčky. Protože tahle love story vám zlomí srdce. Patnáctiletý Matt Wainwright má v hlavě zmatek. Nedovede říct své nejlepší kamarádce Tabby, co k ní cítí, v basketu se mu poslední dobou vůbec nedaří a jediným místem, kde si připadá v pohodě jsou hodiny angličtiny. Psaní esejí a ujetých básniček mu pomáhá vyjádřit složité emoce. Kdyby byl tohle film, Tabby by se do něj zamilovala a všechno by dobře dopadlo. Jenže takhle to nefunguje. Tabby začne chodit s Liamem Bransonem, basketbalovou hvězdou posledního ročníku a po všech stránkách skvělým klukem, a Matt má pocit, že svou kamarádku ztrácí nadobro. Nejde však jen o Tabby, Mattovi hrozí, že kvůli tragické nehodě přijde o všechno, na čem mu kdy záleželo…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

A Short History of the Girl Next Door , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já a holka odvedle. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

Andynka
03.09.2022 3 z 5

Kniha, která mě opravdu překvapila, ale neoslnila.
Když jsem se do knihy pustila , zdála se mi naprosto dětinská a už jsem ji chtěla i doložit. Nakonec jsem se hecla a u druhé poloviny knihy, jsem ji vlastně nedokázala odložit. Myslím si , že dokáže překvapit i vás. Já jsem podle toho šíleného začátku, opravdu nečekala, že mě to nakonec chytne. Je tedy pravda, že kdybych si přečetla anotaci, tak bych už tušila, co se v knize stane a zkazilo by mi to kompletně celou knihu . Takže doporučuji si knihu přečíst, pokud nemáte, co číst. Ale jděte do ní naslepo, tak jako já.

kris.docekalova
25.06.2022 4 z 5

Knížka se ze začátku zdála být takovou klasickou romanťárnou pro young adult publikum, ale v průběhu mě hodně překvapila. Pojímá hezkým způsobem přátelství mezi holkou a klukem, zároveň prožívání pocitů zamilovanosti a taky vyrovnávání se se smrtí. Řekla bych, že kniha je spíš pro mladší publikum, ale rozhodně neurazí, není to ta typicky cheezy love story, u které se dá jednoduše předpovědět vývoj a konec příběhu.
Taky se mi líbil vhled do rodinnýho fungování, vztahů a vyrovnávání se s různými situacemi.
Knížka se četla hodně snadno a rychle.


shecoola
31.05.2022 4 z 5

Zaujímavá teenagerská jednohubka o prvom hlbokom priateľstve, zamilovanosti a bežných problémoch v tomto veku. Po knihe som siahla cielene, po sérii náročnejších hrubších detektíviek a thrillerov to bola vítaná odľahčená téma aj napriek tomu, že už nespadám do kategórie young adult... príbeh bol pekný, smutný, dojemný a stojí za to uvedomiť si (a to v každom veku) aký je život krehký.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Já a holka odvedle v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených8x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst100x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Jared Reck
americká
2018  71%Já a holka odvedle