Já jsem smrt přehled

Já jsem smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475444/bmid_ja-jsem-smrt-Jof-475444.jpg 5 2279 2279

Robert Hunter série

Roberta Huntera a jeho parťáka Carlose Garciu čeká vyšetřování případu dvacetileté ženy, jejíž mrvolu údajně našel náhodný kolemjdoucí na trávníku poblíž losangeleského letiště. Oba detektivy z útvaru ultranásilných zločinů přivolali na místo činu nejen proto, že oběť byla před smrtí krutě mučena. Vrah ji také naaranžoval do pozice přípomínající hvězdu – a to napovídá, že může jít o sériového vraha. Hunter s Garciou zjistí, že oznamovatel nemohl mrtvolu vidět z místa, které uvedl – a že tedy nejspíš zavolal sám vrah. Tušení, že jde o pachatele, který bude s policisty hrát morbidní hru, se změní v jistotu, když patoložka objeví v hrdle oběti zasunutý srolovaný papír se třemi slovy napsanými její krví: JÁ JSEM SMRT. Na druhou mrtvolu vrah upozorní hned následující den, jenže tuto ženu trýznil a zabil úplně jiným způsobem. Proč tak spěchá a proč mění modus operandi? Další oběti pachatel oznamuje v dopisech – losangeleskému starostovi, detektivům speciální sekce vražd i Robertu Hunterovi osobně. Ve všech je vyzývá: najděte mě, poznejte, kdo jsem, řešení je ve jméně. Ale jaké jméno má na mysli?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art

I Am Death, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já jsem smrt. Přihlašte se a napište ho.

lucihank
předevčírem 5 z 5

Chris Carter je pro mě jednička,vše co jsem od něj četla bylo perfektní.

Kortez
20.12.2024 audiokniha 4.5 z 5

Audiokniha. Chris Carter je můj oblíbený autor brutálních detektivek a tenhle díl zase jen potvrdil, že mezi oblíbenými také nadále zůstane.
Ve svých knihách má ten člověk vše: Sériové vrahy, mučení, brutalitu, napětí a děj odsýpá bez chvíli nudy.

Ramiel
18.12.2024 2 z 5

(SPOILER) Mám rád, pokud mohu pachatele odhalit v průběhu čtení. Nebo alespoň mít tu šanci ho odhalit. Tady si bohužel autor se čtenářem nepěkně pohrál. Jak je zmíněno v předchozím příspěvku od andante. Na úvod knihy tu máme pachatele, který absolutně změnil modus operandi a je to absolutně neobvyklé. A na závěr se dozvíme, že se jedná o napodobovatele sériového vraha, který vraždil před 20 lety a navíc ve stejném státě. Takže to neobvyklé nebylo ani trochu. Tímto závěrečným odhalením byl absolutně devalvován celý předchozí příběh, který byl krásný, svěží, zajímavý a který byl brutálně znásilněn, vykuchán a vykrvácen k smrti. Protože by si určitě na takového vraha a takové vraždy nikdo nepamatoval (policisté, patologové, forenzní technici aj.). Vůbec by o něm nebyly zmínky v policejním informačním systému, na internetu a v médiích. Vůbec by nebyl takový vrah součástí výuky kriminalistiky a kriminologie na policejních školách. Stejně tak neuvěřitelné mi přijde, že se Robert dostane opět do zajetí vraha. Jako v minulém dílu. WTF??? Jako vážně? Tohle má být ten geniální detektiv? Určitě by byl problém, když jel za vrahem přes celé LA, aby se k němu připojil aspoň jeden hlídkový vůz. Ne, tohle mi autore nedělej. Opravdu ne.

Žebříček nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2016

Kniha Já jsem smrt v seznamech

v Přečtených3 215x