Jahody se šlehačkou přehled

Jahody se šlehačkou
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109704/bmid_jahody-se-slehackou.jpg 4 63 63

Tři dokonale psychologicky prokreslené detektivní příběhy uznávané autorky. V povídce Na pozadí laboratoře zkoumá vědec bujení zhoubného nádoru, ale přitom sám je obětí ničivé, neznatelně narůstající tragédie. V titulní povídce Jahody se šlehačkou hledá psychoterapeut zmizelého mladíky podle kreseb lorety, přičemž dospěje až k ohromujícím a strašlivým závěrům. Amanita phalloides je vědecký název pro muchomůrku hlíznatou, smrtelně jedovatou houbu, kterou jednoho nedělního večera mohlo mít několik lidí ve smaženici.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jahody se šlehačkou. Přihlašte se a napište ho.

konicekbily
25.06.2024 4 z 5

Dělám si pořádek-inventuru nepřečtených detektivek českých autorů 20.století a přečetl jsem si pro mne zatím neznámé tři detektivní příběhy paní autorky. Některá vyjádření hlavních postav na tehdejší realitu asi nebudou současní mladší čtenáři chápat, ale my starší se v náznacích orientujeme. Detektivky "pro pamětníky".

alnahu
22.04.2024 5 z 5

Toto je má nejoblíbenější kniha detektivních povídek z pera paní Proškové.Její knihy ani po letech pro mne neztratili své kouzlo.

PREBURDA
16.04.2024 5 z 5

Detektivní příběhy, psané čtivou "člověčí" řečí. Při čtení, jako by jste v knize, v pozadí prožívali vše s ostatními, každého příběhu. Běžné lidské příběhy, neblahé okolnosti, lidských zvratů, které se zvrtnou až v šokojící a nevratný čin.

Objevila jsem autorku, která mi v letech minulého století, nějak unikla. Určitě se v antikvariátech, podívám po dalších jejich knihách, jelikož jsou psaná s psychologickou, srozumitelnou, lehkostí. Jako, když se díváte na staré filmové detektivní příběhy s majorem Kalašem (Rudolf Hrušinský)

Pro čtenáře, kteří rádi thrillery, jak se říká, "s nožem na krku" a krví, od začátku až do konce, je tato kniha neosloví.

Kniha Jahody se šlehačkou v seznamech

v Mé knihovně87x