Jak myška hledala kamarády přehled

Jak myška hledala kamarády
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429912/bmid_jak-myska-hledala-kamarady-2w8-429912.jpg 4 58 58

Osamělá myška by si moc ráda našla kamarády. Vydává se tedy na cestu do lesa, který umí být pořádně strašidelný. Potká tam sice spoustu laskavých tvorů, jenže někdy rychleji mluví, než myslí, takže každé zvířátko nakonec něčím urazí. Uvědomí si myška, v čem udělala chybu? Přijde na to, že není důležité, jak kdo vypadá, ale jaký je uvnitř?... celý text

Literatura světová Pohádky a bajky Pro nejmenší
Vydáno: , Fragment (ČR)

Miška želi prijatelja

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak myška hledala kamarády. Přihlašte se a napište ho.

Knihomolka506
29.06.2024 5 z 5

Něco pro mě!

Myška se chce kamarádit, ale má problém kamarády najít. A když se jí konečně začne dařit, pokazí to.
Příběh pro malé čtenáře o emocích vysvětlených skrz zvířata o tom, že urazit ostatní zvířata (lidi) se moc nehodí a ne vždy je upřimnost přijímaná.

TaLu
28.05.2024 4 z 5

Kouzelné ilustrace a text bych brala jen jako rámec pro vyprávění. Děti se na základě příběhu a rozhovoru můžou zamyslet nad tím, že není třeba za každou cenu říkat nepříjemné pravdy, že mohou svými řečmi ublížit někomu, kdo se jim snažil pomoci. Že najít kamarády vyžaduje nějakou práci a to i na sobě. Na konci je anglická verze příběhu, já ji nepřečtu, ale současná generace ( i ta nejmenší ) třeba ano, a pokud je pravda, že se tam myška v závěru pořádně omluví tak je to jen dobře. Někdy mi totiž přijde, že jsme se v poslední době naučili jen vymlouvat a zapomněli se omlouvat.

muchomurka
17.05.2024 2 z 5

Příběh nic moc. Bambulka chtěla knížku přečíst, ale nebavila ji a už před koncem odešla. Ilustrace byly celkem pěkné, ale ani ty to nezachránily.

Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020

Kniha Jak myška hledala kamarády v seznamech

přátelství myši zvířátka kamarádi

Nina Mav Hrovat