Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let přehled
Petra Štarková
Myslíte si, že není možné, aby se z normálních kluků stali jednoho dne nevědomky zločinci, po kterých pátrá policie? Standovi, Romanovi a Štěpánovi se to právě podařilo. Napadlo je totiž schovat něco, co patří jednomu z nich. Anebo už nepatří? Kluci ještě netuší, že svou nevědomostí způsobili hromadu problémů nejen sobě, ale i svému okolí. Roztočí se kolotoč nedorozumění, průšvihů a starostí. Jedinou cestou z téhle bryndy je pochopit, jak vlastně funguje stát, ve kterém všichni žijeme, a začít dodržovat jeho pravidla. A naopak: nebát se vyhledat a přijmout pomoc státu tam, kde ji potřebují. Vedle poutavého příběhu trojice kamarádů v knize najdete jednoduše a srozumitelně podané základní informace například o tom, co jsou to úspory a co dluhy, jaké platby jsou povinné a bez kterých služeb se obejdeme, jak vypadá pomoc státu, co jsou to sociální služby, jak funguje policie, k čemu slouží exekuce a jak to vypadá u soudu. Kniha je určena všem (zodpovědným) občanům od 8 do 100 let.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let. Přihlašte se a napište ho.
Moje dítě má rádo dobrodružné příběhy, ale tato kniha přináší víc než jen zábavu – naučí ho, jak se vyhnout velkým problémům v životě. Kniha přibližuje těžké téma práv a dluhů jednoduchým a srozumitelným způsobem. Příběh tří kluků, kteří se dostanou do malérů, děti vtáhne, a díky tomu si snadněji osvojí důležité informace o fungování společnosti.
Mám dojem, že tato kniha by pomohla i mnohým dospělým. Velmi jasně vysvětluje nejrůznější postupy, potíže i řešení v občanskoprávní problematice, navíc podané tak, aby to bylo jasné i dětem.
Kniha Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let v seznamech
pro děti dobrodružství exekuce občanské právo finanční gramotnost finanční právo pro děti od 8 let
2016 | Jak to chodí v lidské hlavě |
2019 | Pravidla skutečných ninjů |
2020 | Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let |
2018 | Můj brácha Tornádo |
2022 | Největší nemehlo pod sluncem |
Tahle knížka je vlastně takový manuál pro děti, co se může stát, když se dostanou do problémů. Parta kluků se ocitne v maléru, ale kniha je napínavě a zábavně naučí, jak se z něj dostat a jak fungují různé právní a finanční záležitosti. Je to skvělé čtení pro děti, které chtějí vědět něco o světě dospělých, aniž by se nudily.