Dej mi pokoj přehled
Petra Štarková
Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý dětský pokoj azylem, pro jejího partnera Luise úkrytem před spravedlností, pro Josefa dobrovolným vězením. Dušan je po nehodě odkázaný na vozík a pomoc rodičů, Marta doma čeká na životní šanci a Adéla ji už několikrát promarnila. Všichni už dospěli, ale nedokážou se osamostatnit. Spojuje je touha po spokojeném životě, ale každý z nich o něm má jinou představu. Dočkají se uznání, pochopení i lásky a budou mít konečně od všeho špatného pokoj?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dej mi pokoj. Přihlašte se a napište ho.
![boox boox](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/181931/m_boox-cao.jpg?v=1612621304)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nenadchne, neurazí. Čekala jsem, že když je autorka psycholožka, že právě psychologie postav bude na celé knize to nejlepší. No, není. Chování postav je předvídatelné, takové typicky "škatulkové", ničím nepřekvapí, párkrát je to i na oči v sloup. A moc mě nebavilo číst o takových existencích jako je Luis, Táňa a Adéla.
![werick werick](https://www.databazeknih.cz/img/users/76_/76025/m_werick-eYF.jpg?v=1621409003)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha mě zaujala svou obálkou a také se mi hodila do čtenářské výzvy. Musím říct, že se mi líbila. Příběhy ze života a reálné postavy, které se postupně spolu potkávají, to mě prostě baví :-)
Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)
21.07.2024
„Pracák… ty vole, úřad práce!!! Je po mně. Ta kráva tam mě nesnáší a další absenci mi určitě neodpustí. Z čeho do háje zaplatím vstupenku na Comiccon? (Adéla)“
„Děti, vaše matka je retardovaná pizda. (Luis)“
„Tak, a teď mám asi tak pět vteřin na to, abych sebrala odvahu. (Marta)“
Kniha Dej mi pokoj v seznamech
v Mé knihovně | 65x |
sex láska pro ženy erotika sexuální násilí generace Y, mileniálové psychologické romány romantika vztahy psychologické thrillery společenské romány rodinná tajemství podle skutečných událostí řešení problémů LGBT, queer, LGBT+ handicap české romány sexuální úchylky, deviace toxické přátelstvíAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2018 | ![]() |
2024 | ![]() |
Tak tohle byla síla a musím říct, že jsem dlouho nečetla knihu plnou postav, které by mě všechny do jednoho tak vytáčely. Několik zlehka propojených příběhů tady nabízí postavy, jako třeba mladou Adelu, která si není schopná najít práci a je hloupě naivní, až to bolí. Josefa, který má velký sexuální problém. Luise, který je prostě agresivní hovado a budete ho nenávidět za to, co všechno si dovolí. Nechybí ani otravná a neustále si stěžujíci matka nebo matka, která nevidí trápení své dcery a pořád ji nutí vyříkat si VŠECHNO s násilnickým manželem. Nebo rodiče syna na vozíku, kteří jen fňukají a mají pocit zničeného života, místo aby mu dodali podporu. Prostě uf...