Dej mi pokoj přehled
Petra Štarková
Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý dětský pokoj azylem, pro jejího partnera Luise úkrytem před spravedlností, pro Josefa dobrovolným vězením. Dušan je po nehodě odkázaný na vozík a pomoc rodičů, Marta doma čeká na životní šanci a Adéla ji už několikrát promarnila. Všichni už dospěli, ale nedokážou se osamostatnit. Spojuje je touha po spokojeném životě, ale každý z nich o něm má jinou představu. Dočkají se uznání, pochopení i lásky a budou mít konečně od všeho špatného pokoj?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dej mi pokoj. Přihlašte se a napište ho.

Šest lidí a jejich příběhy, které se prolínají. Moje první setkání s autorkou a knížka se mi moc líbila.

Jednohubka ze života. Zdraví lidé místo aby pracovali, tak se flinkají a mají různé nešvary a nevědí co se životem. Krátké kapitoly jednotlivých postav mi vyhovovaly. Nenáročné a čtivé.
Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)
21.07.2024
„Pracák… ty vole, úřad práce!!! Je po mně. Ta kráva tam mě nesnáší a další absenci mi určitě neodpustí. Z čeho do háje zaplatím vstupenku na Comiccon? (Adéla)“
„Děti, vaše matka je retardovaná pizda. (Luis)“
„Tak, a teď mám asi tak pět vteřin na to, abych sebrala odvahu. (Marta)“
Kniha Dej mi pokoj v seznamech
v Mé knihovně | 66x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
sex láska pro ženy erotika sexuální násilí generace Y, mileniálové psychologické romány romantika vztahy psychologické thrillery společenské romány rodinná tajemství podle skutečných událostí řešení problémů LGBT, queer, LGBT+ handicap české romány sexuální úchylky, deviace toxické přátelstvíAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2018 | ![]() |
2024 | ![]() |
Šest postav, šest pokojů, šest příběhů, které se vzájemně prolínají. Pokoje to rozhodně nejsou naplněné štěstím a každý z nich čeká, že se něco změní a že i jejich životy se změní.
Dušan je po nehodě odkázaný na invalidní vozík, bydlí v sanatoriu, ale má se přestěhovat k rodičům, kteří se do péče o něj úplně nehrnou. Adéla je potížistka, která si věčně hledá práci a vlastně i sama sebe. Marta bydlí u své nemocné matky, o kterou se stará a čeká, kdy konečně bude moct žít vlastní život. Táňa žije s Luisem, se kterým má dvě děti a který je alkoholik a věčná slibotechna. A Josef, ten se v domě rodičů skrývá před světem i sebou samým.
Z celé knihy mi byl nejvíce sympatický Dušan a Josef. Přestože právě Josef skrývá jedno tajemství, bylo mi sympatické, jak se snažil se svou situací popasovat, ačkoli to ne vždy bylo příjemné čtení, držela jsem mu palce, aby to ustál a zvládl.
Líbilo se mi, že kniha byla napsána z pohledu všech postav a jejich osudy se místy prolínaly, takže to do sebe hezky zapadlo.
Z příběhů je znát, že autorka je psycholožka, protože v knize je perfektně vykreslená psychologie postav.