Jak vychovat úžasné dítě podle principů Montessori přehled
Tim Seldin
Průvodce pro rodiče, kteří chtějí vychovat kreativní, sebejisté a samostatné děti Kniha o montessori výchově je určena pro rodiče a věnuje se jedinečnému období růstu a intelektuálního vývoje dětí od narození do šesti let. Najdete v ní množství praktických aktivit, šitých na míru jednotlivým obdobím vývoje. Publikace je obohacena o nejnovější poznatky z neurovědy, které potvrzují, že montessori metodika podporuje v dětech samostatnost, soustředění a zájem o okolní svět. Prezentované aktivity jsou přizpůsobeny životu současné rodiny, včetně doporučení týkajících se dětí a digitálních zařízení. Autorem knihy je Tim Seldin, prezident Nadace Montessori a předseda Mezinárodní rady pro montessori školy a učitele.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak vychovat úžasné dítě podle principů Montessori. Přihlašte se a napište ho.
Pro začátečníky vhodná kniha, která nastini co to vlastně montessori je. Pro pokročilé bych nedoporučoval, nic jim už nedá. Krásné se cetla, skoro sama, doplněna o pěkně fotky. Za me spokojenost.
Základní informace o montessori přístupu k výchově podané stručně, srozumitelně a přehledně. Oproti předchozím komentujícím mně název nevadil, spíš jsem čekala více pro mne nových informací o montessori principech, probrání tématu více do hloubky. (Nebo jsem jen překvapena, jak jsou ty principy vlastně jasné a prosté? :-) ) Z knihy jsem si nakonec odnesla "jen" několik námětů na hry pro různě staré děti, ale v jiných knížkách specializovaných přímo na ně jich je jistě mnohem více.
Kniha Jak vychovat úžasné dítě podle principů Montessori v seznamech
2017 | Jak vychovat úžasné dítě podle principů Montessori |
2022 | Montessori do každé rodiny - Praktická rodičovská příručka o životě, výchově dětí a lásce k nim |
Kniha nepřináší nic nového. Hodně povšechní.