Jáma a kyvadlo (grafický román) přehled
Eberhardt von Grubendorf , Edgar Allan Poe
Jáma a kyvadlo je jedním z nejznámějších děl Edgara Allana Poea, stvořitele moderního hororového žánru. Příběh vypráví o bezejmenném vězni odsouzeném Španělskou inkvizicí. Ten se ocitá v kobce, kde podstoupí nejkrutější možné psychické mučení, které ho dohání k šílenství a fyzicky vyčerpává. Již úvodní věty knihy dokonale vystihují smrtící trápení hlavního hrdiny a s následujícími stránkami děj stoupá do závratných výšin. Jáma a kyvadlo je nejvíce adaptovaný příběh všech dob. Obsahuje: Jáma a kyvadlo -- Černý kocour -- Skokan. Adaptace děl E. A. Poea: Pit and the pendulum -- Black Cat -- Hop Frog.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jáma a kyvadlo (grafický román). Přihlašte se a napište ho.
Když už se já pustím do nějakého komiksu, většinou jsou to vtipné komiksové stripy, takže číst klasiku jako je Jáma a kyvadlo v grafické podobě pro mě byla premiéra. Nicméně musím říct, že tohle je opravdu povedené grafické zpracování.
V knize sledujeme tři povídky: Jáma a kyvadlo, Černý kocour a Skokan. První dvě jsem četla i jako klasické knihy. Mám tvorbu Edgara Allana Poea moc ráda, takže jsem nadšená, že se někdo rozhodl ho.pretvorit do komiksu a přiblížit ho lidem, kteří by se do něj v klasické podobě treba ani nepustili.
Líbilo se mi grafické zpracování, které je takové neobvyklé, ale opravdu krásné. Také zpracování příběhu je moc fajn, nechybí tam nic podstatného a dobře vystihuje temnotu Poeových děl.
Takže za mě můžu určitě doporučit a tohle je moc fajn grafický román.
Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)
26.03.2023
Kniha Jáma a kyvadlo (grafický román) v seznamech
Naprosto parádní věc.
Obálka je hodně povedená, kresby a zpracování příběhů uvnitř je prostě boží, nic tomu nechybí. Nejvíc se mi líbil Černý kocour.
Jako velká fanynka Poa jsem z knížky nadšená a navíc krásně zdobí knihovnu.