Říkal jsi mi Pampeliško přehled
Věra Řeháčková
Desetiletá Jana se s láskou stará o své křečíky, želvy, ježka, užovku i prostořekého papouška Ferdu. Nejvíc miluje psa Lasii, který jí zachránil život. O prázdninách se Jana seznamuje na venkově s partou z jezdeckého oddílu, která ji mezi sebe přijme. Když pak Jana dostává za odměnu hříbě, je nejšťastnějším člověkem pod sluncem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říkal jsi mi Pampeliško. Přihlašte se a napište ho.
Jedna z mých prvních knížek. Nikdy nezapomenu, když mi rodiče tloukly do hlavy, že musím číst, a zásobavali mě knihama pro mladé dívky (10 - 13 let). Za to jsem jim moc vděčná, a pokud budu mít dceru, přesně tento typ knih ji budu kupovat.
Příběhy jsou velice poutavé, a co si pamatuji, jakmile jsem se jednou začetla, hltala jsem je od začátku do konce. Byly mým odrazovým můstkem, abych se stala vášnivou čtenářkou.
Tato kniha se mi ze všech čtyř dílů zdála nejhorší. Co se obsahu týče je nejrozsáhlejší a je psána poměrně poutavě. Neřeší se zde zatím žádná láska, kromě "dětského" oťukávání s Matějem. Příběh vypráví o dívce, jejímž hlavním zájmem jsou zvířata, a která se proto obklopuje kamarády se stejnými sklony. Díky knize jsem si uvědomila, že má-li člověk kamarády, je vše snazší.
Kniha Říkal jsi mi Pampeliško v seznamech
příběhy o koníchAutorovy další knížky
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2011 | Dívka s cizí tváří |
2007 | Hon na kluky |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Jedna z mých prvních knih z dětství :)