Žena stínů přehled
Thomas Perry
Jane Whitefield série
Jane Whitefieldová pomáhá lidem, které pronásledují násilníci či zabijáci, a pomáhá jim začít nový život, jinde a pod jinou identitou. Ve chvíli, kdy nastanou změny v jejím osobním životě, chce svou práci ukončit. Její poslední případ přivede ale do bezprostředního ohrožení i ji samotnou.
Literatura světová Romány
Vydáno: 2000 , DoplněkOriginální název:
The Shadow Woman, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena stínů. Přihlašte se a napište ho.
Klasický thriller se sympatickou hlavní hrdinkou a několika pořádně nesympatickými padouchy. Je to napínavé a jako oddechové čtení poslouží dobře. Větší ambice bych tomuto thrilleru nepřisuzovala, hranice žánru nijak neposunuje, ale autor má příběh pod kontrolou a celé je to takové příjemně staromilské. Na prázdniny fajn.
Stále velmi slušná detektivka, i když předcházející díly mi připadaly zajímavější. Autor dost přitvrdil, což mi zrovna k hrdince moc nesedí. Navíc mi tu hlavně chybí pasáže z indiánské komunity. Jsem zvědav jak se autor vypořádá v dalším dílu s plánovaným ukončením Janenina podnikání. Bohužel pro nás čtenáře už zbývají jen 2 vydané díly. Další 3 byly napsány až o 10 let později a poslední letos. A zjevně se tato série do širšího čtenářského podvědomí nedostala, aby stálo zato je vydat. Tomu odpovídá i malý počet hodnocení této zajímavé série.
Kniha Žena stínů v seznamech
1994 | Řezníkův chlapec |
2015 | Hrobka krále Hunů |
2016 | Tajemství Mayů |
1999 | Nedrážděte spící psy |
2003 | Štvanice |
Vinikající thriller který zakončil úspěšně tuto serii