Hrobka krále Hunů přehled
Clive Cussler , Thomas Perry
Sam a Remi Fargoovi série
Další mistrovský koktejl namíchaný z těch nejlepších Cusslerových ingrediencí! Manželé a lovci pokladů, Sam a Remy Fargoovi, tráví poklidné dny potápěním a podvodní archeologií, když znenadání dostanou zajímavou nabídku od německého profesora, který je žádá o pomoc při práci na archeologickém nalezišti v Maďarsku. Nabídka zní o to lákavěji, jelikož je podmíněna zachováním nejvyššího utajení a okamžitého příjezdu do Německa k osobní konzultaci. Po vzájemném setkání je však profesor unesen a rozjíždí se dech beroucí jízda plná napětí, dobrodružství a mystiky, ve které není v sázce pouze profesorův život, ale také největší poklad všech dob – hrobka Attily hunského, naplněná zlatem a předměty nevyčíslitelné hodnoty.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2015 , CPressOriginální název:
The Tombs, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobka krále Hunů. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Hrobka krále Hunů v seznamech
Segedín, Maďarsko.
Hrobka Attily, Biče Božího.
Primárně nejde o hledání hrobky hunského krále Attily, přestože si její nalezení vytyčili jako cíl. Je to pouze součást stejně jako vyhledávání a zjišťování obsahu podzemních komor, které tvoří celý komplex Attilova pokladu.
Skládačka pomocí latinských insignií a zkoumaných výbojů Attily.
5 komor.
Kopání v podzemních kryptách je poznávání Attilova výbojného života, které získávají jednotlivými insigniemi u nápisů, hledáním dalších míst (hrobek Attilových bojovníků) a skrze Attilovy pozůstatky, které mají plynout do muzea. S každým Attilovým pokladem a insigniemi se reálně posunují vpřed se získáním nových informací, ale současně se pohybují zpátky v čase jeho životem.
Kdyby byl román propracovanější, měl více techniky, popisoval by know how a nebyl by jen o akci a reakci, byl by čtivější.
Četba to nebyla špatná, možná to mohlo být více pružnější, dynamičtější. Možná do toho přidat více faktografie, aby příběh byl v reáliích provázanější a navazující v souvislostech, protože v některých ustanoveních měl příběh potenciál převyšovat a chtělo to bližší poznání a vysvětlení. Přece jen honba za hrobkou krále Hunů by tomu měla více odpovídat. Do budoucna určitě více napětí, akce, dynamiky, větší spád a neočekávaného, více haló efektu, na druhou stranu také více faktografie, promyšlenosti a dusivé atmosféry (nezvratnosti situace).
Líbí se mi pointa - nalézáním komor nalézají informace o králi Attilovi a vědecky se posunují. Současně brojí proti jeho pobočníku a pobočníkovým hráčům.
Přes výtky hodnotím tuto beletrii kladně, a to jako cestu výbojů hunského krále Attily a její vědecké poznávání. Kam jinam a jakým způsobem by se vědci posunovali, než hledáním, studiem v praxi a bojem vůči nepříteli (i nepřítel je zkušenost, zvláště ten posunuje)?