Jar v puknutom zrkadle přehled
Mario Benedetti
V tejto knihe spisovateľ spod nánosu všednosti a každodennosti odhaľuje skrytú ľudskú drámu: odcudzenie, zápas svedomia, právo na osobné šťastie, klíčiace z trosiek minulosti...
Literatura světová Romány
Vydáno: 1985 , Tatran (Bratislava)Originální název:
Primavera con una esquina rota, 1982
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jar v puknutom zrkadle. Přihlašte se a napište ho.

04.07.2018

Nejdříve jsem se musela prokousat a zjistit, o co vlastně jde, pak už to bylo dobré. Zajímavé myšlenky, zajímavé postoje.. jo, jsem ráda, že jsem se nevzdala :-)
Jaro v knihách
22.03.2022
Kniha Jar v puknutom zrkadle v seznamech
v Mé knihovně | 7x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
totalitní stát povídky exil společenské romány totalitní režimy uruguayská literatura Uruguay hispanoamerická literatura diktaturaAutorovy další knížky
1967 | ![]() |
2000 | ![]() |
2005 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
Jako svědectví o exilu to je celkem dobré, i když exil má mnoho tváří - své by o tom mohl říct (a on to také říká) Milan Kundera. Tohle zpracování má v sobě jistou osudovost a tedy i existenciální podtext a jde takříkajíc až na dřeň, ale četba je to kupodivu docela nezajímavá. Snad to bylo stylem, který mě úplně nesedl, ale knihu jsem nakonec nedočetl. Možná se k ní ale ještě někdy v budoucnu vrátím. Benedetti stojí za pozornost.