Sirotčinec přehled
Robert Buettner
Jason Wander série
1. díl >
1. kniha série Jason Wander. Pochoutka pro milovníky military sci-fi. Pokud se vám líbila Hvězdná pěchota, pak nebudete Sirotčincem zklamaní. Záhadní mimozemští agresoři si vybudovali základnu na Ganymedu, odkud na Zemi útočí Projektily a nemilosrdně vyhlazují veškerý život. Zánik celé lidské civilizace může odvrátit expedice sirotků – vojáků, kteří přišli o své rodiny při útocích Projektilů. Ani v nejmenším však netuší, co je na Ganymedu čeká…... celý text
Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: 2007 , Fantom PrintOriginální název:
Orphanage, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sirotčinec. Přihlašte se a napište ho.
Velmi podařené military scifi. Upřímně však musím říci, že děj na Měsíci byl zajímavější, než bitva o Ganymed.
Po dlouhé době opravdu povedená military sci-fi záležitost, kterou jsem zhltla za jediný den. Z tohoto žánru znám zatím jen Weberovu Honor Harringtonovou, která je pro mě naprostá topovka, takže jsem se nemohla ubránit srovnání, ale ani tento Sirotek za ní moc nezaostává. Příběh není nijak těžký pochopit, nepřítel je typické zlo pro celé lidstvo a bitvy jsou barvitě napsané. Stručně řečeno: skvělé oddychové počteníčko.
Kniha Sirotčinec v seznamech
2007 | Sirotčinec |
2008 | Sirotkův osud |
2009 | Sirotkova cesta |
2011 | Sirotkův triumf |
2010 | Sirotkova aliance |
Pokud doporučit nějakou space operu, tak Sirotčinec dostává přednost před ostatními. Největší známkou je jeho vtipnost. Četba tohoto titulu mi zvedla náladu a tento pocit ze čtení mi nadlouho utkvěl v paměti.