Jean-Paul Belmondo přehled
Jiří Žák
Aktualizované vydání k 80. narozeninám. 9. dubna 2013 slaví herec Jean-Paul Belmondo 80. narozeniny. Belmondo je jedna z nejvýznamnějších hereckých osobností. Jiří Žák knihu napsal na základě osobních setkání a rozhovorů s Belmondem a doplnil ji spoustou dalších postřehů a informací. Kniha, která se dostává čtenářům do rukou, je zvláštně pojatá biografie o významném herci Jeanu-Paulu Belmondovi. Vychází s rozšířeným obsahem k výročí jeho 80. narozenin. Zvláštní je tato biografie tím, že nezahlcuje čtenáře množstvím informací, ale snaží se přehledně, jasně a strukturovaně představit život a kariéru tohoto francouzského herce. Biografie je velmi čtivá. Je pojatá jako příběh jednoho lidského života s množstvím přesahů k politickým, kulturním a historickým událostem. Tyto přesahy mohou oslovit i ty, kteří Belmonda nepovažují za svého favorita, ale mají blízko k francouzskému filmu a k francouzské kultuře vůbec.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jean-Paul Belmondo. Přihlašte se a napište ho.
Zbožňuji Belmonda! Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude :-) Proto tato biografie nesmí v mé knihovně chybět. A za mě není co dodat - velice čtivě podané s krásnými fotografiemi.
Skvělá, dobře napsaná a poutavá kniha, díky které jsem si Belmonda zase o trochu víc oblíbil a poskytla mi typy na další dobré filmy, které jsem od něj dosud neviděl :-)
Knižní novinky (22. - 31. 3.)
20.03.2013
Kniha Jean-Paul Belmondo v seznamech
životopisy, biografie herci film Jean-Paul Belmondo, 1933-2021
2007 | Louis de Funés |
2002 | Kdyby nám Paříž vyprávěla |
2020 | Já, Vincent |
2008 | Jean-Paul Belmondo |
2016 | Provence známá i neznámá |
Na biografie zrovna moc nejsem, ale jsem ráda, že zrovna tahle zdobí mojí knihovnu.