Jefferson dělá, co může přehled
Jean-Claude Mourlevat
Jak vyléčit smutek a osamění přátel? Vítejte zpět ve světě ježka Jeffersona. Zemi, kde příběh začíná, obývají zvířata, která mluví, chodí po dvou, nosí šaty, umí vařit špagety a opravovat topení. V sousední zemi žijí lidé, což jsou ta nejinteligentnější ze zvířat. Čtyři roky po událostech z prvního dílu, kdy se parta zvířecích kamarádů vydala do země lidí, aby prokázali Jeffersonovu nevinu, pokračuje život malého ježka a jeho přítele, prasátka Gilberta, poklidně dál. Jednoho dne ale zmizí jejich věrná společnice ze záchranného zájezdu, králičice Simona. Oba kamarádi se rozhodnou ji najít. Ježek Jefferson je opatrný a klidný, zatímco prase Gilbert je plné energie. Společně tvoří dokonalou dvojici, která vyřeší jakýkoli obtížný a záhadný případ. Úspěch bude vyžadovat klasickou detektivní práci, důvtip a nezdolnou odvahu! Dobrodružství však teprve začíná … čeká je velké překvapení. Humorná knížka o vážných tématech z ruky nositele ceny Hanse Christiana Andersena.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , TympanumOriginální název:
Jefferson fait de son mieux, 2022
Interpreti: Ondřej Brousek
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jefferson dělá, co může. Přihlašte se a napište ho.
Tohle je nejvíc inspirativní provegetariánská náborovka. A nenásilně. Krásný nápad, geniální.
Kniha Jefferson dělá, co může v seznamech
2016 | Řeka, která teče pozpátku |
2008 | Zimní bitva |
2016 | Dr@hý příteli |
2019 | Jefferson |
2023 | Jefferson dělá, co může |
První polovina knihy mě nijak příliš neoslovila, ale v druhé polovině už to bylo pro mě více čtivé. První Jefferson se mi osobně líbil více.