Jeremyho farma nejen zvířat přehled

Jeremyho farma nejen zvířat
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546097/bmid_jeremyho-farma-nejen-zvirat.jpg 4 83 83

Vítejte na Clarksonově farmě. Už když se Jeremy proháněl po světě v drahých autech při natáčení pořadu Top Gear, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlastní brambory. Jenomže musel řídit všechna ta různá ferrari a porsche, takže na farmaření nebyl čas. Pak však přišla covidová pandemie, a tak koupil farmu v Oxfordshiru a pořídil si největší traktor na trhu. A začal se činit. Naučil se nejen pěstovat obilí a zeleninu, ale i chovat hospodářská zvířata a včely. Přestože je největším (na výšku) farmářem v Anglii, nebyly tyto začátky lehké. O svém ročním dobrodružství na farmě napsal sérii vtipných novinových sloupků, které najdete v této knize. „Špatný den na farmě je lepší než dobrý den v kanceláři.“... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje Zemědělství
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Diddly Squat: A Year on The Farm, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeremyho farma nejen zvířat. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (22)

Pan_Skala
30.09.2024 5 z 5

Jeremy Clarkson a farmaření ... "How hard can it be?" I když nemusíte vidět ani minutu seriálu bohatě postačí knižní vydání jeho novinových sloupků o jeho farmaření, aby jste se neskutečně bavili. A jak ho znáte z Top Gearu tak víte, že to prostě bude přesně v duchu jeho věty. Přečetl jsem to v podstatě na jeden zátah a už jsem se začal koukat po dalším díle. I tohle stačí jako ukázka toho jak dobré to je.

JeKa
20.08.2024 4 z 5

Typický Jeremy, jak ho známe už s Top Gearu - muž, který má tak velké ego, že všechno zkouší dřív, než si o tom něco zjistí, a pak sám sebe umně tahá ze všech malérů, které si tímhle způsobem přivodí. Zároveň je u toho ale nádherně břitce vtipný a jeho postřehy jsou trefné. Přesně tímto způsobem přistupuje i k farmaření, vytváří tak paletu historek a nedorozumění, ale i naprosto precizních postřehů člověka zvenku. To celé je zabaleno ve čtivé a hlavně srozumitelné formě a rozhodně pobaví.


Corso
23.01.2024 4 z 5

Audiokniha potazmo kniha funguje ako humorna a glosujuca zivot a trapenia farmarov dobre aj samostatne. A Clarkson ako farmarsky "neumetel" navyse uprimne priznany je proste vyborny. Nuz ale co urobis s 400 hektarmi polnohospodarskej pody, ktoru si kedysi kupil ked si nevedel kam najlepsie investovat penezi za Top Gear? Stanes sa farmarom a este o tom natocis serial a ine vystupy. A tak sa vrha nadsene na vsetky mozne napady od pestovania wasabi az po pasenie stada oviec. A potom sledujeme ako to nie celkom vychadza ako sa planovalo. A to je vtipne ci sa to polnohospodarom paci alebo nie. :) Proste clovek mieni, priroda, brexit, covid, vladne dotacie, dane, burina, choroby, dazde, sucho menia. Neni veru sranda dnes pestovat hoci sproste krumple, ani v takej krajine ako je Anglicko :)
Avsak... avsak Jeremyho farmu je lepsie vidiet na obrazovke. A kedze ho mam rad, nevadi mi vecer vidiet epizodu farmy, a v noci to zase pocuvat ako audioknihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Chladné stopy, Útěk z pekla, a další knižní novinky (14. týden)

03.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jeremyho farma nejen zvířat v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě8x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit14x