Jestli vůbec někdy přehled
* antologie
Osm povídek současných českých autorů se vrací do doby, kdy často zbývalo jen doufat – před rok 1989…
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jestli vůbec někdy. Přihlašte se a napište ho.
(audiokniha) Abych se zaposlouchal, tak jsou pro mne povídky většinou moc krátké. U tohoto souboru mě jich ale zaujalo hned několik.
Za plotem (Alena Mornštajnová) *****
Modlitba za Anušku (Kateřina Tučková) *****
Byt (Petra Soukupová) *****
Magdička (Petra Dvořáková) *****
Jestli vůbec někdy (Michaela Klevisová) ****
Dvacet devět zlodějů (Ondřej Neff) ****
Plamen (Viktorie Hanišová) ***
Kulka pro kluka (Marek Epstein) ***
Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)
07.08.2022
Kniha Jestli vůbec někdy v seznamech
2009 | Thriller |
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Jestli vůbec někdy je v poradí štvrtá poviedková zbierka z edície Česká povídka, ktorú som vypočul a musím povedať, že je zatiaľ najlepšia. Poviedok je v zbierke síce len osem, ale všetky sú na veľmi dobrej úrovni, sú zaujímavé a prinášajú rôzne pohľady a témy z čias pred nežnou revolúciou. Veľkým prekvapením bola poviedka od Kateřiny Tučkové, ktorá sa odohráva v prostredí Bílej vody a je teda takým krátkym doplnkom k tejto knihe. Poviedka Magdička je zase poctou českému priekopníkovi detskej hematoonkológie profesorovi Janovi Starému. Bola mrazivá a nesmierne autentická. Tradične výborná je aj poviedka od Mareka Epsteina. Väčšina poviedok je smutná, ale o to viac dojímavá a strhujúca. Niektoré vo mne rezonujú ešte aj teraz, niekoľko dní po vypočutí. Ak by ste si mali vypočuť jedinú zbierku z tejto edície, tak je to táto. Naozaj vynikajúca zbierka, ktorú všetkým odporúčam.