Ak zostanem přehled
Gayle Forman
Jestli zůstanu / Zostaň so mnou série
1. díl >
Sedemnásťročná Mia má všetko, po čom kedy túžila – milujúcu rodinu, priateľa, dokonca ju prijmú na prestížnu umeleckú školu na druhom konci krajiny. Nevie sa rozhodnúť, či si má vybrať lásku a život s rodinou, alebo hudbu. V jedno februárové ráno sa však všetko zmení – na výlete s rodičmi a s bratom cestou v aute na okamih spokojná zavrie oči..., a keď ich otvorí, stojí v priekope. Na jej okraji vidí ich havarované auto a jej rodičia ležia mŕtvi pri ceste. Krátko na to zbadá ďalšie telo. S prekvapením zisťuje, že hľadí sama na seba a spontánne sa pýta: Som mŕtva? Ešte včera mala veľa možností, ktorými sa jej život mohol uberať, dnes stojí pred jedinou otázkou: Zostanem? Kniha Ak zostanem je plná citu a určite vás chytí za srdce. Je to kniha o sile lásky, o zmysle rodiny a o tom, že všetci sa v istej chvíli musíme rozhodnúť.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , Ikar (SK)Originální název:
If I Stay, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ak zostanem. Přihlašte se a napište ho.
Odpočinková knížka, která se mi líbila. Není to nic extra, ale bylo to hezké a dojemné.
Asi výjimečně pro mě bude film lepší než kniha, v textu se to občas hodně táhlo a i když jde o knížku krátkou, nějaká redukce by textu ještě prospěla.
Knihy, které mají méně než 200 stran
05.01.2016
Kniha Ak zostanem v seznamech
v Přečtených | 2 522x |
přátelství láska smrt zfilmováno posmrtný život pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Byla jsem tu |
2015 | Kam jsi odešla |
2014 | Jen jeden den |
2014 | Zůstaň se mnou |
2015 | Jen jeden rok |
O knížce jsem věděla, ale až nyní jsem se dostala k jejímu přečtení, avšak musím projevit mírné zklamání.. Vzhledem k tomu, že už nejsem cílová skupina, tak si to tímto vysvětluji.
Knihu jsem měla přečtenou poměrně brzy, ale vůbec mě emočně nezasáhla. Dost mi vadilo, to neustálé přeskakování do minulosti hl. hrdinky.
Jsem zvědavá na filmové zpracování, protože další díl si už nejspíš nepřečtu.