Ježek v kleci přehled
Pavel Maurer
Dosud nepublikovaný rozhovor Pavla Maurera s Jaroslavem Foglarem 1982-1985 Rozsáhlý a unikátní rozhovor, který s Jaroslavem Foglarem vedl v letech 1982 - 1985 Pavel Maurer, pozdější zakladatel restauračního žebříčku Grand Restaurant. Kniha vychází v roce 75. výročí prvního vydání legendárních Rychlých Šípů a v předvečer 15. výročí úmrtí Jaroslava Foglara, které připadne na 23. ledna 2014.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ježek v kleci. Přihlašte se a napište ho.
Nerozsáhlá knížečka rozhovorů které s legendárním ,,Jestřábem" vedl v osmdesátých letech minulého století tehdy mladičký Pavel Maurer je sličným a milým doplňkem k dílu velkého vypravěče.
Nedá mi to, abych z knížky necitoval.
V závěru posledního rozhovoru se Maurer Foglara ptá:
,, Co by jste chtěl čtenářům našich rozhovorů vzkázat?"
A Foglar odpovídá:
,, Aby si vážili každého dne, každé hodiny, dokud jsou ve věku chlapců, nebo děvčat. Aby z něho neutíkali i když mají třeba trable ve škole a doma je všelijak pérujou. Ten věk totiž trvá jen krátce a najednou zmizí jako pára nad jezerem. Není třeba spěchat. Pak totiž přijdou do normálního života, který je mnohdy krásný, ale i tvrdý, a v něm už zůstanou navždy. "
Ono to nic světodějného a světoborného není, nicméně i malý oblázek tvoří dno řeky a je tu další střípek do mozaiky Foglarova života a pohledu na svět. Pro mne zajímavé, že se vlastně za skauta moc nepočítal a do českého skautingu přinesl mnoho nových věcí - například celotáborové hry.
Kniha Ježek v kleci v seznamech
rozhovory Jaroslav Foglar, 1907-1999
2014 | Nejezte blbě! |
2013 | Ježek v kleci |
2006 | Tajemství nejlepších šéfkuchařů |
1991 | Tipy teenagerům |
2019 | Glosy Pavla Maurera |
Pěkné, ale velmi krátké, což je škoda.