Glosy Pavla Maurera přehled
Pavel Maurer
Pavel Maurer je výraznou osobností české gastronomické scény. Ovšem ne v roli kuchaře. O jídle přemýšlí, píše, čte, ochutnává ho a hodnotí. Krátké glosy, původně odvysílané na vlnách Českého rozhlasu - Radiožurnál, jsou rozděleny do kapitol, které vám poodhalí náhled barda českého kulinářského světa na nejrůznější témata zahrnující kulturu restaurací, jídelní zvyky a rituály, nebo třeba specifika české i zahraniční kuchyně.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Glosy Pavla Maurera. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
![Sandalkar Sandalkar](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70944/m_70944-tbz.png?v=1526389022)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Prijemne, stejne jako v rozhlase. Jen bych uvitala nejake fotky autora, jako doprovod jednotlivych fejetonu.
![Aleen Aleen](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/177540/m_aleen-JGl.jpg?v=1541238485)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Asi bych měla raději odposloucháno v rozhlasovém zpracování, pro které tyto, dalo by se říci fejetony, byly napsány. Ale i takto to bylo fajn. Jeho vhledy do gastronomie české, evropské i světové jsou čerstvé jako utržené jablko a některé šťavnaté, jako čerstvě připravený steak. Líbí se mi názory na stravování, používání selského rozumu a přehled, který má o jídle. A v neposlední řadě se mi líbil jazyk, formulace, užívání výrazů. Pan Maurer prostě umí fakt hezky psát.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Glosy Pavla Maurera v seznamech
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Mé knihovně | 5x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 1x |
Autorovy další knížky
2014 | ![]() |
2013 | ![]() |
2006 | ![]() |
1991 | ![]() |
2019 | ![]() |
Pracuji v gastronomii tak jsem Pavlové glosy uvítal, pohodové čtení, které v některých fejetonech přinutí k zamyšlení, co konzumujeme, nebo k úsměvu na tváři, některé postřehy napsané vtipnou formou, milovníkům dobrého jídla, gastronautům knihu doporučuji