Glosy Pavla Maurera
Pavel Maurer
Pavel Maurer je výraznou osobností české gastronomické scény. Ovšem ne v roli kuchaře. O jídle přemýšlí, píše, čte, ochutnává ho a hodnotí. Krátké glosy, původně odvysílané na vlnách Českého rozhlasu - Radiožurnál, jsou rozděleny do kapitol, které vám poodhalí náhled barda českého kulinářského světa na nejrůznější témata zahrnující kulturu restaurací, jídelní zvyky a rituály, nebo třeba specifika české i zahraniční kuchyně.... celý text
Přidat komentář
Prijemne, stejne jako v rozhlase. Jen bych uvitala nejake fotky autora, jako doprovod jednotlivych fejetonu.
Asi bych měla raději odposloucháno v rozhlasovém zpracování, pro které tyto, dalo by se říci fejetony, byly napsány. Ale i takto to bylo fajn. Jeho vhledy do gastronomie české, evropské i světové jsou čerstvé jako utržené jablko a některé šťavnaté, jako čerstvě připravený steak. Líbí se mi názory na stravování, používání selského rozumu a přehled, který má o jídle. A v neposlední řadě se mi líbil jazyk, formulace, užívání výrazů. Pan Maurer prostě umí fakt hezky psát.
Autorovy další knížky
2014 | Nejezte blbě! |
2013 | Ježek v kleci |
2006 | Tajemství nejlepších šéfkuchařů |
1991 | Tipy teenagerům |
2019 | Glosy Pavla Maurera |
Pracuji v gastronomii tak jsem Pavlové glosy uvítal, pohodové čtení, které v některých fejetonech přinutí k zamyšlení, co konzumujeme, nebo k úsměvu na tváři, některé postřehy napsané vtipnou formou, milovníkům dobrého jídla, gastronautům knihu doporučuji