Ježíšku, já chci plamenomet 4 přehled
Václav Pravda , * antologie
![Ježíšku, já chci plamenomet 4 Ježíšku, já chci plamenomet 4](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31062/jezisku-ja-chci-plamenomet-31062.jpg?v=1266484818)
Ježíšku, já chci plamenomet série
To NEJ z roku 2003 Ježíšku, já chci plamenomet je literární soutěž, kterou vyhlašuje od roku 1997 chotěbořský Sf klub Avalon. Jejím krédem je: „Krev, pot, slzy, sperma a hnis – čím odporněji, tím lépe a radostněji". Zúčastňují se jí začínající i renomovaní autoři, kteří jsou přesvědčeni o neotištitelnosti svých prací někde jinde.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ježíšku, já chci plamenomet 4. Přihlašte se a napište ho.
![eraserhead eraserhead](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/4420/m_eraserhead-ZBy.jpg?v=1669476541)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Uf, tak tohle je hodně slabé. Poslední nejdelší povídka takřka k neučtení. Valná většina zbytku mě buď nebrala žánrově nebo převážně kvalitou. Díky alespoň za vždy skvělou Annu Šochovou (vyhrála ten ročník právem, o první místo se s následující povídkou dělila neprávem) a zajímavou Holčičku, která si hrála s panenkami. Jinak dost šmíra. převážná část hodnocení jen za povídku Anny Šochové. 1.5*
![Eigis Eigis](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Hlavní slabinou této sbírky a vůbec celé série, je nevyváženost. V knize je řada opravdu dobrých povídek, kvůli kterých stojí za to ji přečíst. Člověk se, ale místy musí prokousat totálním brakem.
Kniha Ježíšku, já chci plamenomet 4 v seznamech
v Mé knihovně | 18x |
Knihu jsem si chtěla přečíst jen ze zvědavosti, neboť tyto sborníky patřily v době mého dospívání k doznívajícím hitům pro znalce české fantastiky. Na to, že se jedná o soutěžní povídky a nikoliv tvorbu vypsaných autorů mě sbírka překvapivě bavila. Víc než leckterá povídková tvorba vypsaných autorů. Zhruba třetina povídek měla hlavu, patu i nápad, což je podle mě docela dobrý výsledek.