Tajemství přehled

Tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506397/bmid_tajemstvi-PaN-506397.jpg 4 45 45

Jihočeské detektivky série

< 3. díl

Karlu Koutnému se po ukončení kariéry kriminalisty hroutí život. Rozpadl se mu vztah s partnerkou, profesně tápe a noční můry řeší alkoholem. Ač se snaží na dráhu vyšetřovatele zapomenout, shodou okolností objeví v lese oběšenou dívku. Vyšetřování oběšené dostává na starost mladý Martin Tůma jako svůj první samostatný případ. Vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o sebevraždu a nadřízení směrují mladíka k uzavření případu. On má ale podezření, že se jednalo o vraždu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

eDex
04.10.2024 1 z 5

Sérii původních českých detektivek od MOBY jsem zde nedávno vychválila, no.... s touto knihou jsem si naběhla.
Opravdu toto bylo v širší nominaci na Magnesii?
Už kdysi jsem od autora četla Vražedkyni, a připadala mi tak slaboučká, že jsem radši ani nehodnotila.
Toto je už ale třetí díl série a u autora nevidím žádné zlepšení. Víc než polovina textu je úplně zbytečná, nikam neposouvá děj, nepřibližuje postavy. Kapitolky jsou sice krátké, ale na úkor srozumitelnosti příběhu/děje, autor přeskakuje v čase, místě, mnohdy jsem ani po dočtení kapitolky nevěděla, které postavy se děj týkal :(
Kromě schematických postav a děje, a jednoho klišé za druhým, autor tady použil několikrát i majstrštyk: rozeběhne scénu/akci, vy dlouho vůbec nechápete, o co jde, abyste pak po stránce textu dozvěděli, že je to scéna, odehrávající se v televizi !!! (kterou vyšetřovatel se svojí přítelkyní sleduje).
Nerozumím, proč tedy autor, když nemá co říct a převážnou většinu knihy vycpe vatou, proč vůbec píše? Já už si určitě od autora žádnou další knihu, i kdyby byla v širší nominaci na jakoukoliv cenu, nekoupím.
Každopádně dávám hvězdu za to, že to utrpení bylo krátké, necelých 200 stran.

konicekbily
25.09.2024 4 z 5

Promyšlená zápletka je zahalena, kromě jiného, častým přeskakováním v místě a čase mezi jednotlivými postavami, autor postupně stupňuje tempo a napětí a vše končí nečekaným závěrem.


Vlasta71
09.07.2024 5 z 5

Příjemná detektivka.
Bývalý policista Karel Koutný našel v lese obesenou dívku. Je to opravdu sebevražda? Co skrývala za tajemství? To už je případ pro Martina Tůmu. S vyšetřováním mu pomáhá i Koutný.
Mně se kniha moc líbila udržovala mně v napětí a strachu až do konce. Samozřejmě jsem byla úplně vedle se svojí dedukcí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)

04.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x