Jiný svět přehled
Dmitrij Rus
Hraju, abych žil série
1. díl >
Lze vyměnit normální život za život ve virtuální realitě? Jeden z nejúspěšnějších titulů žánru LitRPG. Píší se třicátá léta jednadvacátého století a světem se šíří záhadný fenomén nazývaný vtažení. Hráčům online her se stále častěji stává, že se jejich vědomí oddělí od smrtelného těla a zůstane navždy uvězněno ve virtuální realitě. Dokážete si představit peklo, které čeká na nešťastníka vtaženého do hry Tetris? Nebo bezmoc, kterou cítí hráč, který uvízl v tankovém simulátoru a několikrát denně se musí smažit v rozžhaveném pancíři bitevního stroje? Hráčům her na hrdiny se ovšem vtažením otevírá vyhlídka na nekonečné dobrodružství v úchvatném světě meče a magie. Gleb neměl na výběr, nevyléčitelná nemoc ho donutila záměrně podstoupit vtažení, aby z náruče smrti vytrhl alespoň své vědomí. Ve hře ho čeká věčný život, noví přátelé, láska, spousta dobrodružství a také nemálo překvapení. To největší tkví v tom, že na první pohled odlišný herní svět má s tím skutečným mnoho společného…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Fragment (ČR)Originální název:
Срыв (Sryv), 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiný svět. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Na knihu som sa podla komentárov a hodnotení velmi tešila. Zbožňujem hernú tematiku v doramách, anime, mange a v knihách som ju teprve nedávno začala preskúmavať. No ...prvá moja chyba asi bola v tom že som si neodpustila velké očakávania a potom začalo porovnávanie.
Moje +
Dej odsýpal, postavy boli sympatické aj keď odomňa si všetky sympatie pochytali len rouguni. Popis levelovania a postup hry ako takej bol tiež super.
Moje-
TAK... konečne si môžem vybiť frustráciu. Na začiatku mi moc nebolo cítiť nejaká tá vážna nota ktorá by tam mala byť pretože predsa len hlavný hrdina sa dozvedel že mu už vela času na svete nezostáva- to neviem či som to len nečitala v nesprávnej nálade a či som nebola jedina kto to tam necítil každopádne mi to tam dosť chýbalo.
Čo sa týka romantiky tak jako pardon ale toto slovo by sa v spojitosti s touto knihou nemalo moc uvádzať :d chémie medzi hl. hrdinom a jeho vyvolenou predpokladam (nečitala som ešte druhý diel ale nemýslim že pán Rus si potrpí na milostne zapletky ako Maas) bolo tolko že nebola žiadna ...doslova žiadna ešte by som si trúfla napísať že bola v mínuse to mi celkom vadilo pretože nemusí to byť román aby to jemné dokreslenie aj keď minimálnej romatiky krásne doplnilo príbeh tu bohužial nebola žiadna proste ne.
To čo autor ušetril na chémií, romantike ,rodine a iných emociách to vynahradil šťastím ale že AKYM. Tolko šťastia by ste nenašli ani v sebelepšej motivačnej knihe keby mám použiť náboženské prirovnanie tak tolko lásky ani boh nerozdal ,kolko šťastia dostal náš hlavný hrdina. Väčšina knihy napredovala presne v tomto duchu. Všetko sa zlomilo až niekde okolo 300 stránky a vtedy si ma to získalo. Ten vážny nádych , tá chvíla kedy si vy aj hlavný hrdina uvedomíte že toto už nieje len hra a treba to začať brať sakra vážne.
Druhý diel už mam doma tak som zvedavá ,ako ma to ešte prekvapí. :d
Napriek mojim výhradám doporučujem.
Jiný svět mě totálně zničil: miluju češtinu a nehraju žádné hry, takže pullovat a farmit, hledat looty a buffy, zkrátka tohle na mě bylo příliš. Proto jsem knihu odklikla mezi nedočtené, v souladu s komentářem medlovice, za který děkuju. Ale určitě si nezoufám, naopak: už vím, co nabídnu hráčům, kteří dobrovolně knihu neotevřou!
„Vidíš támhletoho modrookýho blondýna, co flirtuje s holkama? Kdybys ho potkal v reálu, tejden bys z toho nespal. Dvacet minut držel kulometnou palbou z hořícího transportéru v šachu Čečence, aby se nedostali k jejich rozstřílený koloně a nepoblili kluky, co ještě žili. Ohřel tam tak, že se psi pochcávali hrůzou, když ho potkali. Ptáš se, proč je takový člověk tady? Protože tam venku to už není člověk, ale jenom pahýl duše a těla.“
Kniha Jiný svět v seznamech
dobrodružství virtuální realita LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi) fantasy
Hrajete hry? Ne? To nevadí, protože věřím že i tak vás tato kniha dostane. Přesně tak jako mě. Nemyslete si, nejsem žádný extra pařmen ale dost času jsem strávila u The Sims a Wowka.
No abych přešla k samotné knize. Hrozně se mi líbil nápad propojení reálného světa a počítačových her. I když občas mi nějaký scény přišli vycpávkové, patří to k celkovému příběhu.
Hlavní hrdina mi byl sympatický a udivovalo mě jeho štěstí, které ho neopouštělo do posledních stran.
Překvapilo mě že autor do knihy zapojil i trochu té “romantiky, takže věřím že si každý přijde na své.
Některým herním výrazům jsem moc nerozuměla a trochu tápala. No každopádně asi na straně 100 jsem zjistila že na konci je herní slovník.
Konec knihy je ukončený přesně tak, že okamžitě chcete sáhnout po dalším pokračování.
Sama bych po knize asi nesáhla, proto děkuji @knihaopate za možnost si knihu přečíst ve štafetě.