Jízda naslepo přehled
Ray Bradbury (p)
Nová povídková sbírka Jízda naslepo obsahuje celkem 21 okouzlujících příběhů. Poetický klasik SF nás v ní zve na vyjížďky do říše fantazie, vzpomínek a podivně plynoucího času. Bradbury ovšem cestuje hlavně citlivými zákoutími lidského srdce, která odhaluje tak, jak jsme je dosud nespatřili, a jízda s ním je nezapomenutelný zážitek. Jedna povídka za druhou uchvacuje, překvapuje a fascinuje: autorova neuvěřitelná představivost unáší čtenáře do nových dimenzí a oslňuje galaxiemi neobyčejných postav a záhadných situací. Knížka proto jistě opět nadchne nejen oddané Bradburyho fanoušky.... celý text
Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: 2001 , Baronet , Knižní klubOriginální název:
Driving Blind, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jízda naslepo. Přihlašte se a napište ho.
Četla jsem několik Bradburyho knih poměrně rychle po sobě. Asi to byla chyba. Knihu bych hodnotila tak, neurazí ani nenadchne. Faktem, ale je, že R.B. zná svou Ameriku, z té knihy je to hodně cítit.
Možná je to tím, že mám Bradburyho zařazeného jako sci-fi autora, a čekal jsem tedy něco úplně jiného, možná nepříliš povedeným výběrem .... každopádně Jízda naslepo mě absolutně minula. Nudnější a otravnější knihu jsem už dlouho nečetl. Jednoduché "příběhy" či spíše zážitky bez výraznějšího děje a pointy. Z textu je vidět, že Bradbury psát umí, zejména v dialozích je silný, co však pokulhává je zmíněná absence příběhu, která ústí do jakési bezúčelnosti textu.
Kniha Jízda naslepo v seznamech
1959 | Marťanská kronika |
1989 | Kaleidoskop (70 povídek) |
1995 | Pampeliškové víno |
2017 | Ilustrovaný muž |
Občas jsem nepochopila, co chtěl autor některými povídkami říct, ale stejný problém mívám i u básníků. Prostě mi asi jenom momentálně chyběla fantasie.