Zpráva od nebožtíka přehled

Zpráva od nebožtíka
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50978/zprava-od-neboztika-50978.jpg 4 115 115

Joanna série

Hrdinkou této vtipné, v mnoha směrech parodické detektivky je mladá polská spisovatelka, která prožije díky náhodě řadu fantastických a hrozivých dobrodružství. Mladá polská spisovatelka je během svého studijního pobytu v Kodani shodou okolností zasvěcena do životně důležitého tajemství zločinecké tlupy a stane se tak pro ni nanejvýš důležitou, ale zároveň i nebezpečnou osobou. Od této chvíle se odvíjí fantastický děj plný únosů, útěků a pronásledování, který se odehrává na nejrůznějších místech světa od Brazílie až po italskou Riviéru. Kolotoč neuvěřitelných dobrodružství se uzavírá nakonec v Polsku, kde milice řádění nebezpečné mezinárodní tlupy konečně zarazí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (ČR)

Cale zdanie nieboszcyka, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpráva od nebožtíka. Přihlašte se a napište ho.

sajanka
01.08.2023 3 z 5

Mě tahle kniha hodně bavila a ráda se k ní vracím.

jungwirth5318
15.04.2023 3 z 5

Četl jsem poprvé jako teenager, teď po letech a nálezu knihy v knihobudce jsem se k ní vrátil a musím říct, že mě ani zdaleka tak nebavila. Už mi to teď přijde překombinované a málo uvěřitelné. Asi jsem mezitím přečetl příliš mnoho jiných detektivek... A tohle je spíš humoristický román.

babiočka
02.11.2022 1 z 5

Vtipná detektivka?
Mně děj spíš připadal jako pohádka pro děti - neskonale potrhlá "princezna", která všechny kolem sebe přechytračí.
Za každou přečtenou stránkou jsem čekala sdělení: "A vtom jsem se probudila". Proti této hrdince byli Monte Christo i Sherlock Holmes naprostí břídilové ;-)

Kniha Zpráva od nebožtíka v seznamech

detektivní a krimi romány polská literatura Brazílie krimi zločinecké bandy Kodaň

Joanna Chmielewska (p)
polská, 1932 - 2013