Johanka z parku přehled
Ivona Březinová
Starostlivá maminka, vášnivá luštitelka sudoku a křížovek, která sem tam připálí jídlo, tatínek, dopravní policista usínající při televizních detektivkách, dvanáctiletý Miloš, o rok mladší Leoš a sedmiletá Oldřiška. A babička Hermína, kterou je možné zahlédnout zásadně v koupací čepici na kolečkových bruslích, na koloběžce či šplhající v parku na stromy. Je to právě ona, kdo roztočí vír podivných událostí, které třem sourozencům nedávají spát. Připadá vám tahle rodina trochu praštěná?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Johanka z parku. Přihlašte se a napište ho.
Hvězdičky dávám za ilustrace, jinak jsem marně hledala jakýkoli děj. Text je jedno obrovsky složité souvětí za druhým, ale naprosto o ničem,... Je mi líto, tohle žádnému dítěti ke čtení doporučit nemůžu. Obzvlášť, když je tolik jiných krásných a milých knih.
Tato kniha mě zrovna nenadchla. V příběhu je více otázek než odpovědí, věci prostě nedávají smysl a není to nijak zdůvodněno - není to žádný kouzelný svět. Ač mám autorku moc ráda, tato kniha mě ani nelákala dočíst - i když jsem to kvůli dětem dokázala.
Kniha Johanka z parku v seznamech
2016 | Řvi potichu, brácho |
2007 | Jmenuji se Martina: Jsem bulimička |
2006 | Lentilka pro dědu Edu |
2007 | Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka |
2005 | Básník v báglu |
Vzkaz těm, kteří v komentářích dávají najevo, že se v knize neobjevuje děj - hledejte :)
Děti v rodině Mahdalíkových mají své povinnosti, ale i zájmy. Nejmladší Oldřišku baví balet a její starší bráchy baví vymýšlení lumpáren. Všichni ale mají rádi procházky. Ty jim dělá babička Hermína, kterou chtě nechtě musí hlídat celá rodina. Ráda jim totiž utíká, kde se dá, často v koupací čepici.
Proč je taková ví hlavní postavy, ale ty si z toho těžkou hlavu nedělají. Z čeho mají trochu obavy je socha bájného tvora u nich na náměstí. Pokud chtějí déšť, stačí sochu podrbat pod bradou. Síla deště však závisí na počtu podrbání. Pokud je podbaný moc, liják je na světě. Prudký déšť zastihne děti s babičkou v lese. Co teď? Babičku navíc našli na neobvyklém miste, odkud nedokáže slézt. Všude kolem plody stromu a nikde nikdo. Avšak přece někdo- Julie. Ne Romeova milenka, ale babiččina kamarádka. Konec příběhu. To určitě. Mimo babičku můžete spolu s Lukášem, Milošem a Oldřiskou vyřešit rodinnou záhadu již zemřelého pradědy.
Hezký příběh pro malé čtenáře.