Joker: Kniha první přehled
James Tynion IV
Joker: Nejďábelštější, nejhledanější a… nejnevinnější? Arkhamův ústav byl napaden a oči všech se automaticky stočí k Jokerovi. Záhadný mecenáš najme bývalého komisaře gothamské policie Jima Gordona, aby dopadl… a pravděpodobně zabil… klaunského prince zločinu! Ale s Jokerem není nic tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. To, co Gordon zjistí a co mu Joker ukáže… změní jednou provždy jeho pohled na svět. A navíc není jediný, kdo chce Jokera najít… Co je zač prohnilá rodina Sampsonových? A co je zač Vengeance, Baneova dcera, před kterou se třese hrůzou celý svět?! Hvězdný tým tvůrců, který má na svědomí sérii Batman: Their Dark Designs, James Tynion IV a Guillem March, vám přináší další knihu, jejíž součástí je i flashback do Roku Jedna, jenž vznikl ve spolupráci s Matthewem Rosenbergem (Legends of the Dark Knight) a Francescem Francavillou (Batman: Černé zrcadlo).... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2023 , CrewOriginální název:
The Joker, Volume One, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Joker: Kniha první. Přihlašte se a napište ho.
Já jsem rozhodně tým Marvel, ale ani DC úplně nezavrhuju. Tam ale nemám moc oblíbenců, a ještě spíše radši záporáky. Ale jestli je nějaká dějová linka, kterou si nenechám utéct, tak je to návštěva Gothamu, kde se objevuje Batman a ještě lépe Joker. A nebo, Jim Gordon! Tahle trojice mě prostě strašně baví!
Hlavní postavou je Joker, ale je tu obrovská nálož mé další milované postavy, Jima Gordona! Z toho mám strašnou radost, protože většinou je chudák takový upozaděný a tady se mohl konečně rozjet!
Dej je takový seznamovací, hodně o minulosti a bubácích ve skříni. Jim Gordon se hodně zabírá svými rozhodnutími v životě, svou kariérou a budoucností. Není divu, nikdy ho nepřestal strašit jeho dávný nepřítel Joker. Fanoušci Batmana ale nesmutněte, taky se tu mihne! Objeví se tu i další známé postavy.
Přiznám se, že jsem se tady zamilovala do kresby. Ta je hezky šílená s detaily a skvěle se povedl Jim Gordon, i když na pár místech jsem si říkala, kolikrát denně se asi podívá do posilovny. Strašně namakanej! Ale tak, koho to trápí, že jo
Jako bonus nechybí ani různé náhledy obálek, kde hlavní roli má samozřejmě Joker!
Za mě super první díl, jsem strašně zvědavá na Jokera dvojku, který si ke mně brzy najde cestu! Tohle vypadá na šílenou jízdu!
Jednou to určitě pochopím :-)
A jedna technická... strašlivě malá písmenka, málem jsem si oči vykoukala...
Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)
30.04.2023
Kniha Joker: Kniha první v seznamech
v Mé knihovně | 19x |
2013 | Batman: Soví město |
2019 | Metal: Temné noci |
2017 | Batman / Želvy nindža |
2014 | Batman: Smrt rodiny |
2019 | Temní rytíři |
Joker navazuje na Tynionův komiks z roku 2020 The Joker War, právě proto Jim v retrospektivách znovu prožívá vše, co Joker provedl jemu a jeho rodině, a tím pádem je v komiksu pro samé vysvětlování málo místa pro akci.
Kresba Guillema Marche je dobrá a občas se v ní objeví výrazný nápad, jako například monstrózně pokřivený Joker, který se dívá na Gordona, když stojí nad hrobem svého syna. Tynion napsal Jokera dobře a zaujal mě, jen je škoda, že mu trvalo tak dlouho, než připravil skutečný příběh, a že nám toho v první knize dal tak málo.
Tato kniha obsahuje v podstatě čtyři sešity, protože pátý je flashback a dva dodatky jsou dříve vydané příběhy z jiných knih o Batmanovi. V nich Joker říká Baneovi, že je zklamaný z toho, jak dopadla dějová linie Baneova města, a další je postskriptem k The Joker War, tedy předehrou k tomuto spin-offu. Tento sešit měl být zařazen spíše na začátek knihy, než aby byl jejím závěrem. Takto druhá polovina komiksu působí poměrně zmatečně.
Joker – Kniha první může být pro ty, kdo čekali jeho velký návrat, mírným zklamáním a čtenáři, kteří nečetli Baneovo město či Soví tribunál, mohou být lehce zmateni. Stále však platí, že Joker neřekl své poslední slovo, takže se vyplatí počkat na pokračování.