Joker: Svět přehled

Joker: Svět
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545063/bmid_joker-svet.jpg 4 2 2

Zločinecký princ klaunů posouvá svou značku na světovou úroveň! Co dělá Joker na dovolené ve Španělsku? Jak inspiroval ostatní, aby šli v jeho stopách a vytvořili jeho dvojníky v České republice či Argentině? Jaké uplatnění nachází v Kamerunu? Odpovědi na tyto otázky mohou poskytnout pouze špičkoví scenáristé a výtvarníci z jednotlivých zemí, a to v jedinečných příbězích oslavujících jednu z nejzajímavějších postav komiksové popkultury. Podobně jako bestsellerová a kritikou oceňovaná kniha Batman: Svět i tato nepřehlédnutelná antologie nakladatelství DC Comics obsahuje příběhy Jokera od tvůrčích týmů zastupujících 13 různých zemí, včetně tak renomovaných vypravěčů jako jsou Geoff Johns, Satoši Mijagawa, David Rubín, Germán Peralta, Alvaro Fong Varela a další. Díky příběhům ušitým na míru autentickému stylu, tónu a kulturnímu cítění různých národů po celém světě tato kniha ukazuje, jak nejpopulárnější superpadouch DC inspiroval šílenství v globálním měřítku. V knize nechybí ani příběh z České republiky v podání osvědčeného hvězdného dua Štěpán Kopřiva a Michal Suchánek!... celý text

Komiksy
Vydáno: , Crew
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Joker: Svět. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

hroubek
23.09.2024 4 z 5

Komiks tvoří třináct příběhů a povídek z různých částí světa. Některé jsou velmi povedené, a některé jsou bohužel trochu slabší. Na příbězích pracovali opravdu moc šikovní scénáristé, kteří zde odvedli velmi dobrou práci. I na menším prostoru dokázali své příběhy prodat, představit nám "svého" Jokera a dát příběhům krásnou cynickou pointu.

Jako vlastence mě hodně těší, že mohu napsat, že příběh od Štěpána Kopřivy se hodně povedl a patří k tomu nejlepšímu. Osobně mi hodně sedl příběh z USA od Johnse, pak příběh z Argentiny od Matíase Timarchiho, a příběh z Mexika od Alvaro Fong Varela je hodně krutý a drsný.

Nejslabší příběhy pro mě byly části, které přišly z Itálie, Kamerunu, Brazílie a Turecka. Nejsou vyloženě špatné, jen mi u nich něco chybělo. Ať už šlo o zápletku, pointu nebo samotný styl vyprávění. Prostě mi tam něco chybělo, abych byl spokojený.

Každý z příběhů mám svou vlastní lokální kresbu a jistou umělcovu vizi, a ta příběhům dodává krásné kouzlo. Kresba se velmi povedla a k jednotlivým příběhům přesně pasuje. Opravdu se mi hodně moc líbí, jak si jednotlivý výtvarníci vyhráli se zobrazením příběhu, Jokera a své vlastní země. Moc se jim to povedlo a já všem umělcům tleskám, protože odvedli parádní práci.

Osobně se mi líbila kresba u všech příběhů až na jeden. Nejméně mi sedla kresba u příběhu z Italie. Ale tam chápu, že to byl jistý tvůrčí záměr, který mi bohužel vůbec nesedl. Jinak jsem byl hodně moc spokojený a u některých příběhů velmi nadšený - zdravým Mexiko, Česko nebo Jižní Koreu.

Jsem dost spokojený a komiks jsem si užil. Byl jsem u některých příběhů velmi příjemně překvapený a musím říci, že jsem nečekal, že český příspěvek bude tak moc dobrý a kvalitní, a že se vyrovná jiným příběhům v této komiksové knize. Joker: Svět je povedený komiks, který stojí za váš čas a vaši pozornost.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Joker: Svět v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

antologie Joker DC Comics

Autoři knihy

Štěpán Kopřiva
česká, 1971
Geoff Johns
americká, 1973
Satoši Jagisawa (p)
japonská, 1977
David Rubín
španělská, 1977
Skrýt reklamy